Se are in vedere reevaluarea protocolului de testare pentru Covid-19

14/04/2020

Se are in vedere reevaluarea protocolului de testare pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-are-in-vedere-reevaluarea-protocolului-de-testare-pentru-covid-19/

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, a declarat ca se pune problema modificarii strategiei de testare pentru noul coronavirus, in conditiile in care capacitarea ar putea ajunge, in doua saptamani, la peste 7.000 teste pe zi.

El a precizat ca este luata in discutie marirea numarul de testari la cadrele medicale din prima linie si la pacientii care fac dializa.

“In acest moment, in Romania, sunt 57 de laboratoare capabile sa testeze pacienti pentru coronavirus. Din aceste 57 de laboratoare, sunt operationale concret 43, adica 57 pot face, 43 fac in fapt. Capacitatea de testare a crescut de opt ori de cand am inceput. Am aplicat o definitie de caz in care am testat pacienti simptomatici dupa niste reguli pe care le-am stabilit la nivelul comisiei stiintifice a Ministerului Sanatatii si a Institutului National de Sanatate Publica. Pe masura ce capacitatea de testare creste, ne asteptam sa ajungem la peste 7.000, intr-o saptamana – doua. Ne punem problema modificarii acestei strategii”, a declarat Moldovan, la Digi 24, citat si de Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, comisia de experti a fost convocata din nou pentru a reevalua protocolul de testare.

Continut educational:

“In acest sens, am convocat din nou aceasta comisie de experti, care cuprinde medici infectionisti cunoscuti, epidemiologi, bacteriologi, sa reevaluam acest protocol. Suntem in cursul acestei evaluari. Ne-am intalnit ieri si am stabilit datele de la care plecam si ne intalnim din nou maine pentru a formula un document in acest sens. Avem in vedere, discutam, fara a fi luata inca o decizie, de a mari numarul de testari in zona de dializa – pacienti si cadre medicale, cat si cadrele medicale din prima linie, in general. O sa revenim cu un comunicat de presa, dupa ce vom lua aceasta decizie, in masura in care o luam, in zilele urmatoare”, a adaugat Moldovan, potrivit surselor citate.

Etichete: protocol testare covid-19, algoritm testare covid-19, teste covid-19, testare populatie covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular