Se anunta proteste la Ambulanta pe fondul nemultumirilor salariale

24/05/2017

Se anunta proteste la Ambulanta pe fondul nemultumirilor salariale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-anunta-proteste-la-ambulanta-pe-fondul-nemultumirilor-salariale/

Sindicatul Ambulanta ar putea declansa proteste saptamana viitoare in cazul in care Comisia de munca din Camera Deputatilor va aproba legea salarizarii cu prevederea care limiteaza sporurile la 30% la ordonatorul de credite.

“Este o mare problema, pentru ca personalul din serviciile de ambulanta va avea cele mai mari pierderi, in urma limitarii cumulului de sporuri la 30% la ordonatorul de credite, adica pe unitate. Acest protest va fi declansat in situatia in care Ministerul Muncii nu vrea sa cedeze”, a declarat Gheorghe Chis, presedintele Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta, potrivit Agerpres.

Presedintele Sindicatului Ambulanta sustine ca nu vor putea sa se incadreze in plafonul de 30%, deoarece personalul de pe ambulante ajunge la un spor de circa 27-28%.

“In acele conditii, imaginati-va ca nu avem cum sa ne incadram, intrucat in ambulanta avem spor de sambata, duminica, sarbatori legale, sporuri de tura, care, cumulat, ajung la 27-28%, spor de conditii periculoase, de care beneficiaza personalul din ambulante care face teren, iar aici o sa avem o problema, care duce la scaderea salarizarii, comparativ cu cea actuala. Daca va creste baza, conform proiectului, se vor pierde veniturile salariale lunare propriu-zis, care reies din cumulul de sporuri si din salariul de baza, aceasta este problema cea mai stringenta”, a mai spus liderul sindical conform sursei mentionate.

In functie de decizia Comisiei de munca din Camera Deputatilor cu privire la legea salarizarii, protestele ar putea fi declansate saptamana viitoare.

La inceputul lunii aprilie, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, preciza ca prin noua lege a salarizarii toate sporurile vor fi plafonate la 30% pentru a termina cu “sarabanda asta a sporurilor”.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga