Scrisoare emotionanta a unei paciente pentru doctorii care au luptat pentru viata ei

17/03/2023
Scrisoare emotionanta a unei paciente pentru doctorii care au luptat pentru viata ei

Scrisoare emotionanta a unei paciente pentru doctorii care au luptat pentru viata ei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scrisoare-emotionanta-a-unei-paciente-pentru-doctorii-care-au-luptat-pentru-viata-ei/

Daca Dumnezeu e sfant / O spun fara tematura / doctorii sunt pe Pamant / oamenii Lui de legatura” – asa isi incheie Luminita scrisoarea de multumire adresata medicilor, asistentelor si infirmierelor de la Spitalul Victor Babes Timisoara, care timp de aproape o luna au luptat pentru viata ei.

Luminita a ajuns la Spitalul Victor Babes pe 9 februarie, in stare grava, infectata cu AH1N1. Dupa numai cateva ore, starea ei de sanatate s-a deteriorat. Plamanii ei nu au mai putut sa lupte impotriva virusului si au cedat. Imediat, doctorii au decis sa o transfere in Sectia de Terapie Intensiva, unde a fost intubata. Mai mult, pentru a “pune plamanii in repaus”, a fost conectata la ECMO, acel plaman artificial care preia functiile respiratorii si care realizeaza, practic, un bypass pulmonar. Astfel, se realizeaza o oxigenare extracorporala, iar plamanii au timp sa se refaca.

“Timp de trei saptamani nu am stiut nimic. Dar ei au fost permanent, 24 din 24, alaturi de mine. Si au facut o minune. M-au readus la viata! E primavara, e frumos, iar viata pentru mine acum incepe. Dumnezeu si medicii m-au readus la viata… Stima. Recunostinta. Respect. Pentru “ingerii din Spitalul Victor Babes”, scrie Luminita M in scrisoarea ei de multumire.

“A fost un caz complex. Viata Luminitei a atarnat de un fir de par. A fost nevoie de doua saptamani de ECMO si de aproape o luna de ventilare mecanica. Mai mult, din cauza unei complicatii, am cerut interventia specialistilor ORL, iar o echipa condusa de conf. dr. Delia Horhat a venit in ajutorul nostru. Vreau, totodata, sa le multumesc colegilor de la Scoala de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Timisoara, condusa de prof. dr. Dorel Sandesc, pentru suportul acordat. Luminita este a treia pacienta din acest an care a putut fi salvata folosind tehnica extracorporala de acordare a unui ajutor respirator prelungit, acel plaman artificial”, a declarat asist. univ. dr. Mirela Porosnicu – medic primar ATI Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Etichete: scrisoarea de multumire, scrisoare pacienta, doctori spitalul victor babes timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: