Screening pentru depistarea tuberculozei pentru mai bine de 20.000 de persoane

20/11/2018
Screening pentru depistarea tuberculozei pentru mai bine de 20.000 de persoane

Screening pentru depistarea tuberculozei pentru mai bine de 20.000 de persoane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/screening-pentru-depistarea-tuberculozei-pentru-mai-bine-de-20-000-de-persoane/

S-a dat start programului de screening al tuberculozei pentru aproximativ 20.000 de persoane cu ajutorul unei unitati medicale mobile, in cadrul unei campanii a proiectului E-DETECT TB.

“Campania de screening activ urmeaza sa acopere aproximativ 20.000 de persoane din categoriile de risc, cu posibilitatea de extindere pana la 25.000 de beneficiari. Examinarile vor fi realizate cu ajutorul unei unitati medicale mobile, dotate cu echipament imagistic si de diagnostic molecular, de catre specialisti din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, cu sprijinul Programului national de prevenire, supraveghere si control al tuberculozei din Romania”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului ‘Marius Nasta’.

Caravana E-DETECT TB are scopul de a asigura depistarea activa si precoce a tuberculozei in grupurile de populatie vulnerabila, care includ: persoane private de libertate, persoane fara adapost, populatie roma, utilizatori de droguri, populatii foarte sarace, cu acces limitat la asistenta medicala.

“Astazi demaram prima campanie de diagnosticare activa a tuberculozei realizata in Romania. Problematica tuberculozei este una complexa, care priveste personalul medical implicat, persoanele afectate, autoritatile, dar si comunitatea in ansamblul ei, deoarece vorbim despre o afectiune cu un puternic impact in sanatatea publica”, a mai afirmat medicul Beatrice Mahler.

Testarile includ examene radiologice si examene de sputa, iar persoanele diagnosticate cu tuberculoza vor intra intr-un program de tratament complet si de monitorizare.

Datele statistice arata ca la nivelul anului 2016, incidenta tuberculozei in Romania era de cinci ori mai mare decat media UE.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: