SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

23/09/2020

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sars-cov-2-ar-putea-fi-declarata-boala-profesionala-pentru-salariatii-din-sanatate/

Potrivit unui anunt al Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR), se poarta discutii in legatura cu declararea infectarii salariatilor din sanatate cu noul coronavirus drept boala profesionala. Anuntul vine dupa o intalnire a reprezentantilor Federatiei la Ministerul Muncii.

“In argumentatia noastra am inclus materialul pregatit de un coleg specializat in medicina muncii (de la sindicatul medicilor Maramures), precum si o parte statistica (pregatita de presedintele sindicatului “Esculap” Bucuresti) care a aratat ca posibilitatea infectarii la locul de munca a salariatilor din sanatate este statistic semnificativa”, se precizeaza in anuntul CFSMR de pe un site de socializare.

La intalnire au participat atat factori de decizie din partea autoritatilor, cat si si reprezentanti ai unor societati profesionale.

“Reprezentantii ministerului au sustinut ca se pregateste o Hotarare de Guvern, prin care “Sars-Cov 2” sa fie decalarat agent biologic, care poate prin expunerea indelungata a lucratorilor sa provoace o boala, asa incat ulterior sa fie posibila declararea infectarii a salariatilor din sanatate cu noul coronavirus drept boala profesionala”, mai scrie in mesajul semnat de Dr. Victor Esanu, presedintele CFSMR.

Etichete: sars-cov-2, covid-19 boala profesionala, cadre medicale coronavirus, CFSMR 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Cireașă Maria says:

    V-as ruga, ca și factori de decizie , să nu uitați și de noi , cei din medicina școlară ! De la începutul pandemiei am fost in linia întâi ca și expunere , acu odată cu revenirea copiiilor în spațiul școlii la fel , expuși , fără nici cel mei elementar echipament de protecție, dar la acordarea de stimulente , spor , nimic, nimic ! Este oare corect să faci nopți și zile de sărbătoare la DSP sau ISU pe aceeași bănuți că în vremuri normale? Noi ai cui suntem?!? Vă mulțumim

  2. Ionita says:

    Sunt suparata!Si eu am virusul SARS-Cov 2.Daca vreti …tineti ma la curent cu noutatile aparute.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat