SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

23/09/2020

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sars-cov-2-ar-putea-fi-declarata-boala-profesionala-pentru-salariatii-din-sanatate/

Potrivit unui anunt al Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR), se poarta discutii in legatura cu declararea infectarii salariatilor din sanatate cu noul coronavirus drept boala profesionala. Anuntul vine dupa o intalnire a reprezentantilor Federatiei la Ministerul Muncii.

“In argumentatia noastra am inclus materialul pregatit de un coleg specializat in medicina muncii (de la sindicatul medicilor Maramures), precum si o parte statistica (pregatita de presedintele sindicatului “Esculap” Bucuresti) care a aratat ca posibilitatea infectarii la locul de munca a salariatilor din sanatate este statistic semnificativa”, se precizeaza in anuntul CFSMR de pe un site de socializare.

Continut educational:

La intalnire au participat atat factori de decizie din partea autoritatilor, cat si si reprezentanti ai unor societati profesionale.

“Reprezentantii ministerului au sustinut ca se pregateste o Hotarare de Guvern, prin care “Sars-Cov 2” sa fie decalarat agent biologic, care poate prin expunerea indelungata a lucratorilor sa provoace o boala, asa incat ulterior sa fie posibila declararea infectarii a salariatilor din sanatate cu noul coronavirus drept boala profesionala”, mai scrie in mesajul semnat de Dr. Victor Esanu, presedintele CFSMR.

Etichete: sars-cov-2, covid-19 boala profesionala, cadre medicale coronavirus, CFSMR 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU