Saptamana Neuropatiei Diabetice

07/10/2015

Saptamana Neuropatiei Diabetice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-neuropatiei-diabetice/

diabet_curs1Societatea de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab marcheaza si in 2015 Saptamana Neuropatiei Diabetice, in perioada 6-23 octombrie 2015.

Mizand pe importanta colaborarii interdisciplinare pentru managementul eficient al neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic, complicatii foarte grave ale diabetului zaharat, Societatea de Neuropatie Diabetica aduce fata in fata medici de familie din intreaga tara cu specialisti diabetologi, neurologi, chirurgi sau ortopezi in cadrul unor simpozioane dedicate.

Aproximativ 1400 de profesionisti din domeniul medical din 27 de orase din tara vor lua parte la „maratonul” Societatii de Neuropatie Diabetica unde va fi dezbatuta problematica neuropatiei diabetice.

Este pentru al treilea an consecutiv cand Societatea de Neuropatie Diabetica organizeaza Saptamana Neuropatiei Diabetice, avand ca scop atragerea atentiei asupra situatiei neuropatiei diabetice in Romania.

„Neuropatia diabetica este cea mai frecventa complicatie a diabetul zaharat, una dintre cele mai raspandite boli cronice din Romania. Suntem bucurosi ca pentru al treilea an consecutiv reusim sa respectam angajamentul serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetica si l-a asumat inca de la inceput, si anume dezvoltarea continua a cunostintelor si practicii medicale in domeniul acestei patologii si atragerea atentiei asupra urmarilor grave pe care le poate avea, fara o abordare multidisciplinara”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab.

Saptamana Neuropatiei Diabetice precede Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 15-17 octombrie 2015.

Medicii de familie pot accesa un curs online gratuit, creditat cu 10 puncte EMC, numit “Introducere in Diabetul Zaharat”. Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: