Saptamana Mondiala a Imunizarii | ARPIM si SNMF atrag atentia ca vaccinurile sunt sigure si eficiente

24/04/2019
Saptamana Mondiala a Imunizarii | ARPIM si SNMF atrag atentia ca vaccinurile sunt sigure si eficiente

Saptamana Mondiala a Imunizarii | ARPIM si SNMF atrag atentia ca vaccinurile sunt sigure si eficiente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-mondiala-a-imunizarii-arpim-si-snmf-atrag-atentia-ca-vaccinurile-sunt-sigure-si-eficiente/

Reprezentantii Asociatiei Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si ai Societatii Nationala de Medicina Familiei (SNMF) vorbesc despre siguranta si eficienta vaccinurilor, in contextul Saptamanii Mondiale a Imunizarii.

Dina Mergeani, presedintele SNMF, a facut apel la populatie sa se vaccineze.

“Contactati-va medicul de familie si vaccinati-va voi si copiii vostri! (…) In momentul acesta, rata vaccinarii in Romania este mai scazuta decat ar trebui si noi ne dorim sa ajunga acolo unde recomanda OMS”, a transmis presedintele SNMF, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el este de parere ca este deficit de informatie in randul populatiei legat de beneficiile si riscurile vaccinarii.

“In lipsa acestor informari, apar pareri ce nu pot fi dovedite medical si care cresc reticenta la vaccinare. Noi le numim mituri. (…) Din pacate, vaccinurile au devenit victime ale propriului succes. Utilitatea lor e contestata de noile generatii, pentru ca nu au amintirea bolilor. (…) Daca ar avea, ar deveni mult mai interesate de cat de grave pot fi bolile ce pot fi prevenite prin vaccin. (…) Statisticile spun ca intre 2 si 3 milioane de vieti sunt salvate anual datorita vaccinarii, ea fiind singura metoda de preventie impotriva bolilor infectioase. (…) Pe durata procesului de productie, un vaccin e supus la sute de teste, e testat si acolo unde e produs si acolo unde e exportat si de producator si de autoritati. Fabricile unde se fac vaccinuri sunt atent monitorizate si controlate, iar autoritatile evalueaza periodic vaccinurile si garanteaza siguranta lor”, a mai precizat Dina Mergeani potrivit Agerpres.

De asemenea, si Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM, a transmis populatiei ca trebuie sa aiba incredere in vaccinuri.

Continut educational:

“E nevoie de o informare corecta si informarea sa fie facuta de la surse autorizate, competente si nu de la cei care propovaduiesc anumite atitudini dupa ureche, fara sa tina cont de realitatea stiintifica care e dovedita prin studii”, a firmat Zaharescu.

In Saptamana Mondiala a Imunizarii, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente si Societatea Nationala de Medicina Familiei, atrag atentia asupra sigurantei si eficientei vaccinurilor, una dintre cele mai eficiente metode de preventie impotriva bolilor infectioase, care contribuie la salvarea a 2-3 milioane de vieti anual.

Etichete: SNMF, ARPIM, vaccinuri sigure, legea vaccinarii, saptamana mondiala a imunizarii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: