Saptamana Inimii 2014

23/09/2014

Saptamana Inimii 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-inimii-2014/

heartFundatia Romana a Inimii si Ministerul Sanatatii trag un semnal de alarma referitor la mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculare.

In perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2014, are loc Saptamana Inimii, o campanie care are menirea de a trage atentia asupra riscurilor aparitiei bolilor cardiovasculare. 

Actiunea este organizata de Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie in parteneriat cu Forumul National de Preventie, Athletic CardioClub si Rotary District 2241.  

„Aproximativ 150.000 de romani mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentand circa 60% din totalul deceselor inregistrate, iar estimarile indica date la fel de alarmante pe viitor, in special prin contributia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arteriala, dislipidemie, obezitate, diabet zaharat, fumat, sedentarism”, a declarat Prof. Dr. Dan Gaita, presedinte al Fundatiei Romane a Inimii.

Campania este coordonata de Fundatia Romana a Inimii si sustinuta de Ministerul Sanatatii. 

Astfel, isi propune sa informeze, sa constientizeze si sa faciliteze accesul la atitudinea sanatoasa – sub chemarea: “Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?”.

“Stim astazi ca aproximativ 80% dintre acestea pot fi insa prevenite! Solutia? Combinatia dintre diagnostic precoce, tratament modern si masuri eficiente de preventie (toata viata, individualizata ). In contextul preocuparilor pentru bolile cardiovasculare, Ministerul Sanatatii va lansa in zilele urmatoare si Actiunea Prioritara Accident Vascular Cerebral Acut, care va asigura finantarea tratamentului trombolitic si a interventiilor de Neuro-Radiologie Interventionala la acesti pacienti”, a declarat Prof. Dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

Saptamana Inimii va incepe  pe 28 septembrie 2014, cu Promenada Inimilor, in mai multe orase din tara.

Fundatia Romana a Inimii a fost infiintata de catre cei peste 1.000 de medici cardiologi din Romania, membri ai Societatii Romane de Cardiologie.

Mai multe informatii  despre programul campaniei pe www.romanianheart.ro.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: