Saptamana Europeana a Urologiei, editia 2011

14/09/2011

Saptamana Europeana a Urologiei, editia 2011

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-europeana-a-urologiei-editia-2011/

Asociatia Romana de Urologie desfasoara in perioada 12-18 septembrie, in cadrul “Saptamanii Europene a Urologiei 2011”, o ampla campanie de informare si educare a populatiei in privinta problemelor induse de afectiunile prostatei, precum si despre necesitatea controlului medical si tratarii corecte a acestora.

Conform statisticilor, unul din doi romani trecuti de varsta de 50 de ani prezinta simptome cauzate de prostata, iar 45.000 de barbati sunt diagnosticati anual cu adenom de prostata (hiperplazie benigna de prostata – HBP), indica Asociatia Romana de Urologie.

“Simptomele afectiunilor prostatice influenteaza calitatea vietii, ducand la izolare sociala, cu limitari majore ale activitatilor zilnice si impact negativ asupra relatiilor sexuale si de familie. Obiectivul nostru este de a informa cat mai multi potentiali pacienti despre incidenta si gravitatea bolilor prostatice, in incercarea de a diagnostica precoce aceste boli si, astfel, de a evita complicatiile redutabile ce pot aparea in timp”, precizeaza prof. dr. Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie. de Urologie.

Model anatomic de prostata, de 6 metri lungime
In cadrul evenimentelor ce se vor desfasura in Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca va fi expusa o prostata de marime gigantica, ce va reprezenta un model anatomic pe care medicii specialisti urologi il vor folosi pentru a explica potentialele pericole generate de ignorarea simptomelor cauzate de acest organ.

Mulajul prostatei va avea 6 metri lungime, 2,5 metri latime, 2,1 metri inaltime si o greutate de 600 de kilograme si va fi amplasat in spatii publice cu trafic intens, iar caravana va poposi in orase, astfel:

  • Miercuri,14 septembrie, la Bucuresti in parcul din Piata Unirii
  • Joi, 15 septembrie, la Iasi in fata Palatului Culturii
  • Sambata, 17 septembrie, la Cluj Napoca, in parcarea Iulius Mall.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: