SANITAS: Am ajuns sa ne ingropam colegii morti la datorie din cauza epuizarii fizice. Am ajuns umiliti

18/10/2016

SANITAS: Am ajuns sa ne ingropam colegii morti la datorie din cauza epuizarii fizice. Am ajuns umiliti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-am-ajuns-sa-ne-ingropam-colegii-morti-la-datorie-din-cauza-epuizarii-fizice-am-ajuns-umiliti/

sanitasUPDATE: Amendamentele privind OUG nr.20/2016 depuse de SANITAS la Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor au fost aprobate de membrii comisiei ! Urmeaza votul in plenul Camerei Deputatilor.
Totodata, a fost aprobat si amendamentul Federatiei SANITAS de modificare a art 174 alin 6 din Legea invatamantului, ceea ce inseamna un pas important pentru facilitarea completarii studiilor asistentilor medicali cu studii postliceale!

Miercuri, 19 octombrie 2016, este greva in toate unitatile medicale publice din tara.

Reprezentantii federatiei SANITAS au anuntat o greva de avertisment cu intreruperea activitatii intre orele 8.00-10.00.

Impreuna suntem mai puternici!” nu este doar un slogan. Impreuna SUNTEM puternici! Si este timpul ca guvernantii sa vada ca nu glumim.
Nu conteaza gradul profesional! Medic, asistent medical, infirmier, personal TESA, angajat din DSP, cresa sau gradinita, angajat in asistenta sociala… Este timpul sa ne cerem drepturile! Este timpul sa spunem STOP umilintei cadrelor medicale!

Nu ne-am dorit sa ajungem aici! Insa am ajuns in situatia sa nu mai putem profesa. Am ajuns in situatia in care sa trimitem pacientii sa isi cumpere tratamentul si materialele sanitare din afara spitalelor.
Am ajuns sa ne ingropam colegii morti la datorie din cauza epuizarii fizice. Am ajuns umiliti de niste guvernanti carora nu le pasa ce se intampla cu populatia acestei tari.”, precizeaza sindicalistii pe site-ul Federatiei.

Tot potrivit site-ului SANITAS, revendicarile pentru care miercuri se va protesta in toata tara sunt:

1. Extinderea Contractului Colectiv de Munca la nivelul sectorului „Sanatate. Activitati veterinare”.

2. Corectarea discriminarilor / inechitatilor salariale produse de O.U.G. nr. 20/2016 si O.U.G. nr. 43/2016;
• Includerea in anexele O.U.G. a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: ASISTENTA SOCIALA, UNITATI MEDICO-SOCIALE, PERSONAL TESA, D.S.P., CRESE;
• Calcularea sporurilor si a altor drepturi salariale la salariul de baza actual, conform ultimului act normativ in vigoare;
• Reasezarea valorica a salariilor pentru unitatile clinice si neclinice.

3. Promovarea unei Legi a salarizarii specifice pentru sectorul sanitar si de asistenta sociala pornind de la principiile si coeficientii Legii nr. 284/2010.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: