Stiri medicale

Sanctiuni la Serviciul de Ambulanta Cluj

Data ultimei actualizari: 13/09/2012

Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii a cerut sanctiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj, in urma raportului de control primit din partea Directiei de Sanatate Publica Cluj Napoca. 

Conform analizei efectuate, au existat intarzieri nepermise intre primirea apelului  de urgenta şi momentul alertarii echipajului medical in cazul accidentului din aceasta dimineata care s-a soldat cu decesul conducatorului de motocicleta. Dl dr. Raed Arafat  a declarat ca, personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijenta in serviciu pentru modul in care a actionat. In cadrul serviciului de ambulanta va fi constituita o comisie de disciplina care va dispune si masuri administrative in acest caz. Pana la decizia Comisiei,  cele doua cadre medicale implicate vor fi suspendate din activitate.Conform  HG 857/2011, s-a decis ca, medicul coordonator al dispeceratului din tura şi radiotelefonistul din tura, sa fie sanctionati cu cate 2000 lei, insemnand amenda contraventionala maxima. De asemenea, Serviciul Judetean de Ambulanta va fi amendat cu 20.000 de lei.Totdata, dosarul continand raportul complet va fi inaintat la Parchet.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.