Salariile marite de la Serviciul de Medicina Legala, nebugetate de Ministerul Sanatatii

23/10/2019
Salariile marite de la Serviciul de Medicina Legala, nebugetate de Ministerul Sanatatii

Salariile marite de la Serviciul de Medicina Legala, nebugetate de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/salariile-marite-de-la-serviciul-de-medicina-legala-nebugetate-de-ministerul-sanatatii/

Consiliul Judetean Sibiu a solicitat public Ministerului Sanatatii sa suplimenteze bugetul pentru salariile personalului angajat in Serviciul de Medicina Legala Sibiu, motivand ca necesarul real pentru plata drepturilor salariale este mai mare decat fondurile alocate in acest sens.

“Avand in vedere faptul ca, in momentul de fata resursele financiare necesare platii salariilor pentru personalul Serviciului de Medicina Legala din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu sunt mult subdimensionate, Consiliul Judetean Sibiu face un apel public catre Ministerul Sanatatii care finanteaza salariile medicilor din spital, de a asigura fondurile necesare conform schemei de personal aprobate chiar de Minister. In momentul de fata, fondurile alocate conform Actului aditional nr 01 din 27.03.2019 la Contractul nr 1744/XII/400 din 02.04.2018, sunt de 3,286,104 lei, iar necesarul real, pe baza unor cresteri salariale asumate de Ministerul Sanatatii, este de 4,007,496 lei. Consiliul Judetean Sibiu se afla in afara oricarei solutii de a sustine legal aceasta diferenta de buget pentru salarizare”, scrie intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Sibi, apelul public vine ca urma a lipsei de reactie a Ministerului Sanatatii fata de aceasta problema.

“Lipsa de reactie din partea Ministerului Sanatatii, ne aduce in situatia de a apela public Ministerul Sanatatii, deoarece inca o data suntem in situatia in care, promisiunile facute intr-un anumit context, nu sunt si sustinute faptic in documentarea bugetara. Practic, aceasta situatie afecteaza si mai mult un sistem care oricum este subred si in care, cu eforturi, ne straduim sa recapatam increderea cetatenilor”, a declarat Daniela Campean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu, citata in comunicatul de presa.

In document se mai arata ca inainte de a face acest apel public, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a inaintat adrese prin care se solicita rectificare bugetara, atat Ministerului Sanatatii, cat si Institutului de Medicina Legala Cluj.

Continut educational:

“Pana la data transmiterii prezentului comunicat, nu exista niciun raspuns oficial din partea Ministerului Sanatatii care sa aduca lamuriri sau care sa rezolve aceasta situatie deosebit de sensibila, insa, Institutul de Medicina Legala Cluj Napoca, autoritate prin care Ministerul Sanatatii asigura plata acestor drepturi salariale, a transmis Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Actul aditional nr 01/09.10.2019 la Contractul nr 2502/XII/635 din 22.04.2019, prin care informeaza ca suma aferenta trimestrului IV va fi modificata prin retinerea unei sume de 161,580 lei, urmand ca bugetul total sa fie diminuat de la 3,286,104 lei la 2,799,059 lei. Astfel, deficitul total va fi in valoare de 1,208,437 lei, daca sumele retinute nu vor fi restituite”, mai scrie in comunicat.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judetean Sibiu face eforturi pentru acoperirea necesitatilor ce tin de baza materiala a Serviciului de Medicina Legala.

Etichete: salarii marite sanatate, medicina legala, medicina legala, consiliul judetean sibiu, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: