Sa protejam impreuna copilaria

19/06/2012

Sa protejam impreuna copilaria

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sa-protejam-impreuna-copilaria/

Societatea Romana de Pediatrie, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania, lanseaza campania nationala de informare si educare Sa protejam impreuna copilaria . Sub sloganul „Stiu ca ma iubesti. Afla cum poti sa ma ingrijesti si mai bine”,  campania abordeaza aspecte esentiale legate de protectia bebelusului in special in primul an de viata, considerata a fi perioada critica pentru dezvoltarea copilului. Actiunile de informare a parintilor se vor concentra pe Nutritie/Alimentatie sanatoasa, Siguranta copilului si Imunizare, acestea fiind considerate esentiale in ingrijirea si protectia copilului.

Sanatatea copilului este  un indicator cheie pentru sanatatea unei societati, iar in prezent, acest subiect in Romania se afla din nou pe agenda publica din cauza incidentei ridicate a cazurilor de boala, de mortalitate infantila etc, in comparatie cu alte tari. Societatea Romana de Pediatrie a initiat aceasta campanie pentru a oferi copiilor din Romania sansa de a avea cel mai bun start in viata prin educarea parintilor si sprijinirea medicilor in activitatea zilnica, cu informatii referitoare la subiectele cele mai importante pentru ingrijirea copilului”, a declarat dl prof. dr. Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

Conform datelor stastice, mortalitatea infantila si cauzele acesteia in Romania arata ca majoritatea deceselor survenite la copiii sub 5 ani pot fi prevenite.  Potrivit celor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantila in Romania este de 9,8 ‰ (9,8 morti la 1000 de nou nascuti), aproape dubla fata de media europeana.

Cauzele acestor  decese sunt anomaliile congenitale si afectiunile aparute in perioada perinatala, in aproape jumatate din cazuri (48%), bolile aparatului respirator, cele infectioase si parazitare (30%) si accidentele (10%).

Imbunatatirea alimentatiei, prevenirea si tratamentul bolilor copilariei, imunizarea, cresterea accesului la informatie  sunt factori care pot duce la scaderea ratei mortalitatii infantile iar campania initiata de Societatea Romana de Pediatrie vine in sprijinul parintilor in aceste directii, atat cu informatii, cat si in mod aplicat.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial