S-a dat start conferintei “Asistenta Primara in Sistemele de Sanatate Europene”

18/09/2014

S-a dat start conferintei “Asistenta Primara in Sistemele de Sanatate Europene”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-dat-start-conferintei-asistenta-primara-sistemele-de-sanatate-europene/

snmfAstazi, 18 septembrie, la Brasov a debutat prima conferinta regionala “Asistenta Primara in Sistemele de Sanatate Europene”, organizata de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF). Acest eveniment catalogat drept unul unic de catre dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF, este cu atat mai special cu cat se face cu participarea unor specialisti renumiti la nivel mondial in medicina familiei.

Intrebari si raspunsuri

Unde se afla si incotro se indreapta medicina de familie in Romania si in lume? Ce putem si ce trebuie sa facem pentru noi ca liber profesionisti pentru recunoastere profesionala, pentru demnitate si pentru bunastare? Care au fost caile spre succes sau care au fost erorile celorlalte tari  in ceea ce priveste evolutia medicinei de familie?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care se vor da raspunsuri medicilor de familiei din Romania si de peste hotare, care iau parte incepand de astazi, 18 septemebrie, la prima conferinta regionala de Asistenta Primara in Sistemele de Sanatate Europene.

Noutatile din sistem,dezbatute

In cadrul evenimentului care va dura pana inclusiv sambata, 20 septembrie, se va vorbi in special despre noutatile din sistem si despre cum pot fi cat mai usor aplicate. 

“Ce rol au informatizarea, cardul, dosarul electronic in alte tari? Ce rol au preventia, monitorizarea cronicilor? Ce e gresit si ce e bun in sistemele europene? Vom avea iata, un altfel de eveniment. La Brasov, Conferinta “Asistenta medicala primara in sistemele de sanatate europene” va fi un prilej de informare, de dezbatere, va fi o cale spre strategii de profunzime si o ocazie de a intelege care ne este locul si care sunt caile spre mai bine. Vom avea o buna ocazie de a ne alcatui, ca organizatii profesionale si patronale, ca membri ai CMR, strategii pe termen scurt, mediu si lung.”, a afirmat Dr. Rodica Tanasescu ,presedintele SNMF.
 

Conferinta cu participare internationala

Printre somitatile mondiale in medicina familiei care iau parte la conferinta  “Asistenta medicala primara in sistemele de sanatate europene “, amintim:

Prof. Amanda Howe (UK), presedintele ales viitor presedinte World Wonca  Wonca World.

Prof. Richard Roberts(USA), expresedintele past president World Wonca  Wonca World, un om de o profunzime si cu un farmec de neegalat, care umple salile congreselor lumii fara gres.

Prof. Christos Lionis, un celebru expert mf din Grecia.

Prof. Arie van Beelen si dr. Cassandra Zwaan-Gagenel (NL), reprezentanti valorosi ai uneia dintre tarile care au reusit sa aduca medicina de familie pe o pozitie de invidiat.

Prof. Dilek Guldal, presedintele Conferintei Wonca Europe 2015 Istanbul din Turcia, tara aflata intr-un proces de dezvoltare rapid si profund.

Dr. Chris Derrett (UK) , va reprezenta sistemul britanic, si el extrem de apreciat.

Dezbateri privind actualitatile medicale

Si, bineinteles, la cuvant sunt inscrisi si specialisti din Romania, care vor vorbi, printre altele, si despre metodele de diagnostic si tratament ale momentului.

Printre temele abordate mentionam:  Consumul problematic de alcool, managementul riscului cardiovascular cu doze mici de aspirină sau programul de vaccinare in România, intre lege si realitate.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cseke Attila: Este nevoie de o noua abordare a campaniei de vaccinare, mai ales in zonele rurale

Metodologie noua de monitorizare a sarcinii | Carnetul gravidei

DSP Sibiu: Includerea medicilor de familie in activitatea de eliberare a certificatelor verzi

Streinu-Cercel: Sistemul sanitar din Romania este blocat in momentul de fata

Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului