S-a semnat Contractul Colectiv de Munca pentru sectorul bugetar din Sanatate

04/11/2019

S-a semnat Contractul Colectiv de Munca pentru sectorul bugetar din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-semnat-contractul-colectiv-de-munca-pentru-sectorul-bugetar-din-sanatate/

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii si reprezentantii sindicatelor din Sanatate au semnat, la finalul saptamanii trecute, Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector de activitate.

“Este primul contract de munca semnat dupa legea salarizarii. Documentul este important pentru ca stabileste ajustari legate de drepturile si indatoririle salariatilor, armonizandu-le cu noile prevederi legale. Contractul Colectiv de munca preia si noul regulament de sporuri. In anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Contractul colectiv de munca este documentul care stabileste drepturile si obligatiile, timpul de munca si cel de odihna ce revin salariatilor din unitatile sanitare.

De asemenea, Contractul colectiv de munca este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzator de protectie sociala a salariatilor. Contractul colectiv de munca la nivel national asigura garantii pentru incheierea contractelor colective de munca la nivel de unitati.

Reprezentantii Federatiei Sanitas au precizat ca acesta era in mare masura negociat, sambata fiind discutate doar articolele ramase in divergenta, asupra carora partile au reusit sa cada de acord.

Etichete: contract colectiv de munca sanatate, legea salarizarii, beneficii personal medical, drepturi si obligatii salariati sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: