S-a lansat campania “Pacient pentru Romania – 6% pentru Sanatate!”

25/08/2015

S-a lansat campania “Pacient pentru Romania – 6% pentru Sanatate!”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-lansat-campania-pacient-pentru-romania-6-pentru-sanatate/

copac“Pacient pentru Romania – 6% pentru Sanatate!”, este o campania pe care Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) a lansat-o marti, 25 august. Prin aceasta, initiatorii spera sa atraga atentia autoritatilor ca Sanatatea are nevoie de o finantare corespunzatoare.

“Suntem printre ultimele locuri din Uniunea Europeana cu procentul alocat Sanatatii. Cred ca, dupa 25 de ani, ar fi cazul sa marim acest procent alocat Sanatatii si sa consideram Sanatatea ca o necesitate, nu o cheltuiala, ca o investitie pe viitor. Suntem printre cetatenii UE cu cel mai limitat acces la servicii medicale, la medici, la tratamente, la medicamente si, dupa cum s-a observat in ultimele zile, cu un personal medical nemultumit din cauza salarizarii. Cred ca o salarizare corecta se poate face numai cu o finantare corecta a sistemului de sanatate”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC, la conferinta de lansare a proiectului.

Si presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania, Gheorghe Tache, spune ca accesul la servicii medicale si tratament este vital pentru bolnavii cronici.

“Acest demers pe care vrem sa-l facem si sa-l initiem prin aceasta caravana de a da 6% din PIB pentru Sanatate, desi nu este indeajuns, este un pas pentru a crea un sistem de sanatate acceptabil pentru nevoile reale ale pacientului, precum si ale medicilor nostri. (…) Acesti 6% nu sunt doar pentru pacientii inscrisi in cadrul coalitiei COPAC, sunt pentru tot segmentul de pacienti din Romania, iar aici trebuie sa ne unim cu totii fortele pentru a deveni o forta cu efect pozitiv”, a sustinut Tache, citat de Agerpres.

Conform initiatorilor, statul ar trebui sa se implice mai mult in Sanatate si ar fi necesar un studiu pentru a se afla costul real al serviciilor medicale si nevoia de fonduri in sistem.

In luna septembrie, in cadrul campaniei¬†“Pacient pentru Romania – 6% pentru Sanatate!”, caravana COPAC se va afla in cinci orase din tara pentru a¬† strange semnaturi pentru alocarea a 6% din PIB pentru Sanatate.

Citeste si Pacientii se alatura medicilor in miscarea de protest

Citeste si Romania nu isi recunoaste medicii supraspecializati

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. NELICA IRIMES says:

    Buna ziua!daca mi-ar cere cineva parerea,categoric as spune medicii nostrii merita respect ,salarii ,nu voi intelege niciodata de ce domnii paralamentari pot avea salarii cu mult peste ce merita,pentru munca depusa in timp ce medicii nu ,este mult mai important sa avem medicii bine platiti sa putem fi tratati bine noi oamenii simpli care nu avem bani de mers la medicii din alte tari eu respect medicii din ROMANIA.DAR SA STITI SUNT OBOSITI ,SUNT PUTINI,SUNTEM O POPULATIE BOLNAVA.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: