S-a depus dosarul de candidatura pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente

01/08/2017

S-a depus dosarul de candidatura pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-depus-dosarul-de-candidatura-pentru-relocarea-la-bucuresti-a-agentiei-europene-pentru-medicamente/

Guvernul a depus la Comisia Europeana dosarul de candidatura pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente.

Guvernul Romaniei a depus la sediul Comisiei Europene dosarul de candidatura pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente, in contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord din Uniunea Europeana.

“Depunerea dosarului de candidatura inseamna un obiectiv atins, in stadiul actual al procedurilor care vizeaza relocarea sediului Agentiei Europene pentru Medicamente. Am incredere in sansele Romaniei de a se califica pentru aceasta selectie, pentru ca dispunem de o expertiza substantiala in sectorul medical. Informatiile din dosarul de candidatura sustin cu elemente concrete argumentele noastre ca Romania este pregatita sa-si asume o astfel de responsabilitate’, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose citat intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului, locatia propusa de Romania se afla in zona de nord a Bucurestiului, chiar in spatele statiei de metrou Pipera.

“Agentia Europeana pentru Medicamente ar urma sa fie gazduita de o cladire noua, va avea o suprafata de aproximativ 27.000 de metri patrati, un centru de conferinte ce poate gazdui 720 de participanti si o excelenta infrastructura IT&C”, se arata in comunicatul Executivului.

Comisia Europeana va examina proiectele si va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului pana la 15 septembrie 2017, urmand ca hotararea finala sa fie luata in marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

Ca argumente in sprijinul candidaturii, Guvernul afirma ca “Romania detine o expertiza consistenta in domeniul medical, aflandu-se in partea superioara in ceea ce priveste numarul de absolventi de scoala medicala, iar incepand din 2007 14.000 de romani specializati in medicina si farmacie lucreaza in tarile Uniunii Europene”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: