S-a dat startul inscrierilor la a IV-a editie a Scolii de Vara Neurodiab

04/05/2015

S-a dat startul inscrierilor la a IV-a editie a Scolii de Vara Neurodiab

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-dat-startul-inscrierilor-la-a-iv-a-editie-a-scolii-de-vara-neurodiab/

diabetA inceput perioada de inscrieri pentru a 4-a editie a Scolii de Vara NeuroDiab 2015! Evenimentul este adresat tinerilor rezidenti si specialisti in diabet, neurologie, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, medicina interna, urologie, nefrologie, chirurgie sau medicina de familie.

 Anul acesta, tematica generala a cursurilor organizate de catre Societatea de Neuropatie Diabetica va fi „Neuropatia autonoma – de la cunostinte academice la practica clinica”.

Timp de trei zile, intre 16 si 18 iulie 2015, la Hotelul New Montana din Sinaia, medici rezidenti si tineri specialisti implicati in ingrijirea si tratamentul persoanelor cu diabet zaharat si neuropatie diabetica sau picior diabetic vor avea parte de un program educational intensiv in ceea ce priveste abordarea practica a pacientilor cu aceste afectiuni.

“Ma bucur ca Scoala de Vara NeuroDiab a devenit deja o traditie in peisajul evenimentelor adresate tinerilor medici rezidenti si specialisti implicati in neuropatia diabetica si piciorul diabetic. Acest lucru inseamna o recunoastere a nivelului informatiilor stiintifice si a practicii realizate in cadrul editiilor anterioare ale Scolii de Vara. Ma bucur totodata ca de la an la an numarul de participanti a crescut, interesul ridicat al profesionistilor, dar si feedback-ul primit confirmandu-ne ca Scoala de Vara Neurodiab contribuie la educatia medicala continua a acestora”, a declarat conf. univ. dr. Ioan A. Veresiu, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

In cadrul Scolii de Vara NeuroDiab 2015 vor fi abordate subiecte de maxima importanta in neuropatia diabetica care vor imbina componentele teoretice cu workshopuri menite sa imbunatateasca practica medicala curenta a participantilor.

La editia din acest an, va fi prezent unul dintre cei mai importanti profesionisti europeni din domeniu, prof. dr. Peter Kempler (Universitatea de Medicina Semmelweis, Budapesta, Ungaria), alaturi de colegul sau prof. Dr. Tamas Varkonyi (Universitatea de Medicina Szeged, Ungaria).

Acestia, alaturi de alti recunoscuti experti din Romania, precum conf. univ. dr. Ioan A. Veresiu, dr. Tudor Lupescu, dr. Andrei Manu-Marin, dr. Bogdan Florea, vor aborda tematici complexe, care vizeaza neuropatia autonoma, motilitatea gastrointestinala, disfunctia erectila, bolile cardiovasculare etc.

Scoala de Vara NeuroDiab 2015 va fi creditata cu puncte EMC.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: