S-a convenit permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta

10/11/2020

S-a convenit permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-convenit-permanentizarea-celor-1000-de-posturi-suplimentare-din-serviciul-de-ambulanta/

Premierul Ludovic Orban a avut, marti, consultari cu reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania cu privire la gestionarea situatiei provocate de pandemia de COVID-19 si dificultatile cu care se confrunta serviciul medical.

Discutiile s-au axat asupra modalitatilor de sustinere a activitatii si de motivare a personalului medical din serviciul de ambulanta. Una dintre solutiile asupra careia s-a convenit se refera la permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta, masura ce va contribui la atragerea de personal medical, se precizeaza intr-o informare a Executivului.

Potrivit sursei citate, premierul a subliniat ca vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada starii de alerta si se cauta o solutie legislativa pentru mentinerea, pe perioada nedeterminata, in sistemul de ambulanta a personalului medical angajat pe aceste posturi.

De asemenea, in urma discutiilor s-a convenit ca este necesara clarificarea legislatiei cu privire la acordarea stimulentului de risc in valoare de 2.500 de lei pe luna personalului medical implicat in ingrijirea pacientilor COVID-19, astfel incat de acest drept sa beneficieze si medicii si asistentii medicali din sistemul de ambulanta, mai transmite Executivul.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Dialogul dintre reprezentantii Guvernului si cei ai Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania s-a mai referit la necesitatea achizitiei de noi ambulante, dar si de asigurare a unui nivel corect de salarizare pentru asistentii medicali din acest sistem.

Premierul Ludovic Orban a apreciat contributia pe care personalul medical din cadrul serviciului de ambulanta o are in gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19 si a subliniat ca este deschis continuarii dialogului pentru gasirea cat mai rapida a solutiilor de natura sa sprijire activitatea acestui serviciu de urgenta.

La consultarile de la Palatul Victoria au participat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si ministrul Finantelor, Florin Citu.

Etichete: posturi ambulanta, stimulent de risc ambulanta, personal medical ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: