S-a convenit permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta

10/11/2020
S-a convenit permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta

S-a convenit permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-convenit-permanentizarea-celor-1000-de-posturi-suplimentare-din-serviciul-de-ambulanta/

Premierul Ludovic Orban a avut, marti, consultari cu reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania cu privire la gestionarea situatiei provocate de pandemia de COVID-19 si dificultatile cu care se confrunta serviciul medical.

Discutiile s-au axat asupra modalitatilor de sustinere a activitatii si de motivare a personalului medical din serviciul de ambulanta. Una dintre solutiile asupra careia s-a convenit se refera la permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanta, masura ce va contribui la atragerea de personal medical, se precizeaza intr-o informare a Executivului.

Potrivit sursei citate, premierul a subliniat ca vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada starii de alerta si se cauta o solutie legislativa pentru mentinerea, pe perioada nedeterminata, in sistemul de ambulanta a personalului medical angajat pe aceste posturi.

De asemenea, in urma discutiilor s-a convenit ca este necesara clarificarea legislatiei cu privire la acordarea stimulentului de risc in valoare de 2.500 de lei pe luna personalului medical implicat in ingrijirea pacientilor COVID-19, astfel incat de acest drept sa beneficieze si medicii si asistentii medicali din sistemul de ambulanta, mai transmite Executivul.

Dialogul dintre reprezentantii Guvernului si cei ai Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania s-a mai referit la necesitatea achizitiei de noi ambulante, dar si de asigurare a unui nivel corect de salarizare pentru asistentii medicali din acest sistem.

Premierul Ludovic Orban a apreciat contributia pe care personalul medical din cadrul serviciului de ambulanta o are in gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19 si a subliniat ca este deschis continuarii dialogului pentru gasirea cat mai rapida a solutiilor de natura sa sprijire activitatea acestui serviciu de urgenta.

La consultarile de la Palatul Victoria au participat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si ministrul Finantelor, Florin Citu.

Etichete: posturi ambulanta, stimulent de risc ambulanta, personal medical ambulanta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: