S-a aprobat punerea pe piata a primului tratament pe baza de canabis medicinal

26/09/2019

S-a aprobat punerea pe piata a primului tratament pe baza de canabis medicinal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-aprobat-punerea-pe-piata-a-primului-tratament-pe-baza-de-canabis-medicinal/

Comisia Europeana aprobat punerea pe piata a a unui tratament pe baza de canabis medicinal. Acesta ar urma sa fie prescris pacientilor cu sindromul Lennox-Gastaut si sindromul Dravet, afectiuni de care sufera circa 50.000 de copii si adulti tineri din Europa.

Tratamentul, care trebuie administrat de doua ori pe zi, este o solutie orala pe baza de canabidiol, una dintre substantele din canabis si contine mai putin de 0,1% tetrahidrocanabinol (THC), principala substanta psihoactiva din planta.

Recomandarea European Medicines Agency (EMA) vine dupa analiza a doua studii clinice a companiei britanice care a dezvoltat medicamentul, studii in cadrul carora peste 150 de pacienti au fost tratati in acest fel.

De altfel, acest medicament a fost aprobat inca de anul trecut in Statele Unite ale Americii, iar pana in prezent a fost prescris pentru aproximativ 15.000 de pacienti.

Reamintim ca un grup de lucru infiintat la nivelul Ministerului Sanatatii din Romania discuta despre introducerea unui tratament pe baza de canabis medicinal si la noi.

Etichete: tratament canabis, canabis medicinal, medicament canabidol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: