Pana la finalul anului s-ar putea legaliza, in scop medical, canabidiolul – un compus al canabisului

15/05/2019

Pana la finalul anului s-ar putea legaliza, in scop medical, canabidiolul – un compus al canabisului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pana-la-finalul-anului-s-ar-putea-legaliza-in-scop-medical-canabidiolul-un-compus-al-canabisului/

Potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, comisia infiintata la nivelul Ministerului Sanatatii va analiza posibilitatea ca pana la finalul anului sa poata fi folosit in scop medical un compus al canabisului – canabidiolul. Potrivit demnitarului, pe aceasta zona exista studii.

“A fost doar o prima intalnire. Saptamana viitoare vom avea o a doua intalnire. Eu am mai cooptat in acea comisie presedinti ai comisiilor de specialitate, respectiv am largit comisia cu presedintele Comisiei de anestezie-terapie intensiva. Vom analiza astfel incat pana la sfarsitul anului sa putem introduce utilizarea canabisului in scop medicinal, a unui compus – canabidiolul, am mai explicat, pentru ca pe aceasta zona avem studii. Deocamdata, alti compusi nu putem sa introducem pentru ca nu exista studii clinice in acest sens sau exista studii care nu sunt foarte concludente”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, citata de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

Ideea produselor din canabis a inceput sa fie discutata dupa ce in luna martie a acestui an, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat ca se discuta despre legalizarea canabisului in scop medical in Romania, mai ales ca multe tari din Europa au facut acest lucru, si Sorina Pintea a facut precizari legate de subiect.

Etichete:  legalizare canabis, canabidiolul 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?

Focar de coronavirus la Spitalul Elias | 26 de cadre medicale infectate

200 de medici rezidenti pentru prima linie | Suplimentarea numarului de paturi ATI in Capitala