Pana la finalul anului s-ar putea legaliza, in scop medical, canabidiolul – un compus al canabisului

15/05/2019

Pana la finalul anului s-ar putea legaliza, in scop medical, canabidiolul – un compus al canabisului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pana-la-finalul-anului-s-ar-putea-legaliza-in-scop-medical-canabidiolul-un-compus-al-canabisului/

Potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, comisia infiintata la nivelul Ministerului Sanatatii va analiza posibilitatea ca pana la finalul anului sa poata fi folosit in scop medical un compus al canabisului – canabidiolul. Potrivit demnitarului, pe aceasta zona exista studii.

“A fost doar o prima intalnire. Saptamana viitoare vom avea o a doua intalnire. Eu am mai cooptat in acea comisie presedinti ai comisiilor de specialitate, respectiv am largit comisia cu presedintele Comisiei de anestezie-terapie intensiva. Vom analiza astfel incat pana la sfarsitul anului sa putem introduce utilizarea canabisului in scop medicinal, a unui compus – canabidiolul, am mai explicat, pentru ca pe aceasta zona avem studii. Deocamdata, alti compusi nu putem sa introducem pentru ca nu exista studii clinice in acest sens sau exista studii care nu sunt foarte concludente”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, citata de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Poliartrita reumatoida

Ideea produselor din canabis a inceput sa fie discutata dupa ce in luna martie a acestui an, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat ca se discuta despre legalizarea canabisului in scop medical in Romania, mai ales ca multe tari din Europa au facut acest lucru, si Sorina Pintea a facut precizari legate de subiect.

Etichete:  legalizare canabis, canabidiolul 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Precizari despre modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale

Vulcanescu (CNAS): Nu consider ca ma fac vinovat de nefunctionalitatea platformei informatice

Dancila cere demisia directorului CNAS si a purtatorului de cuvant al institutiei

Ministrul Sanatatii, despre ‘pacientul acoperit’: Nu ne-am transformat in politie

Persoanele cu deficiente de auz, obligate sa-si echipeze masinile cu oglinzi mai mari