Pintea, despre legalizarea canabisului: Orice terapie care ajuta pacientii va fi luata in discutie

21/03/2019

Pintea, despre legalizarea canabisului: Orice terapie care ajuta pacientii va fi luata in discutie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-despre-legalizarea-canabisului-orice-terapie-care-ajuta-pacientii-va-fi-luata-in-discutie/

Dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat, miercuri, ca se discuta despre legalizarea canabisului in scop medical in Romania, mai ales ca multe tari din Europa au facut acest lucru, si Sorina Pintea a facut precizari legate de subiect.

Potrivit ministrului Sanatatii, tratarea pacientilor cu boli in faza terminala constituie un argument care justifica o astfel de procedura de legalizare si utilizare a canabisului in scopuri medicale.

Continut educational:

“Marti a fost prima intalnire a unui grup de lucru care analizeaza posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o prima intalnire si analizam aceasta posibilitate. Orice terapie care ajuta pacientii va fi luata in discutie”, a declarat ministrul Sanatatii, la Europa FM.

Senatorul Cseke Attila a declarat, joi, la RFI, ca subiectul legalizarii canabisului in scop medical trebuie lasat la latitudinea si la pregatirea profesionala a specialistilor, adaugand ca nu intelege de ce anuntul cu privire la aceasta masura care se discuta si in tara noastra a venit de la ministrul de Finante.

Etichete: legalizare canabis, canabis in scop medical, ministrul finantelor, ministrul sanatatii

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 370 de medicamente noi introduse in Catalogul public, la 1 septembrie

Ministrul Sanatatii: 80% dintre manageri nu au ce cauta in sistemul de sanatate

Controale la toate spitalele de psihiatrie din tara

Examen pentru medici specialisti, stomatologi si farmacisti, in octombrie 2019

STS a semnat contractul pentru modernizarea sistemului 112