S-a aprobat cresterea numarului de locuri la rezidentiat

28/09/2018

S-a aprobat cresterea numarului de locuri la rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-aprobat-cresterea-numarului-de-locuri-la-rezidentiat/


Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, cresterea numarului de locuri la rezidentiat de la 5.000 la 5.415 pentru anul scolar universitar 2018-2019, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

“In sedinta de Guvern de astazi au fost luate decizii si in legatura cu cresterea numarului de specialisti in sistemul de sanatate, este vorba despre cresterea numarului de locuri la rezidentiat. Este vorba despre un act care vine in completarea unei ordonante de urgenta adoptata de Guvern, OUG 52 din luna iunie anul acesta. Practic, prin hotararea de guvern de astazi s-a decis ca pentru invatamantul superior de stat, in anul scolar universitar urmator, 2018-2019, de la 5.000 la 5.415 sa fie majorata cifra de scolarizare. (…). Pentru anul universitar 2017-2018, cifra era de 4.000. (…) Se asigura, astfel, accesul la servicii medicale in special in zone defavorizate din punct de vedere social si economic prin formarea unui numar mai mare de specialisti” a declarat Nelu Barbu potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca posturile care vor ramane neocupate dupa sustinerea examenului de rezidentiat vor fi redistribuite.

“Astfel, candidatii care la sesiunea precedenta au obtinut punctaj minim de promovare, dar s-au clasat in afara numarului de locuri si posturi pot ocupa posturi ramase neocupate in sesiunea urmatoare. Exista si un ordin de ministru semnat de doamna Sorina Pintea legat de metodologia de distribuire a locurilor”, a mai precizat purtatorul de cuvant al Guvernului conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: