Rujeola ramane o amenintare pentru populatie in lipsa vaccinarii

07/01/2014

Rujeola ramane o amenintare pentru populatie in lipsa vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rujeola-ramane-o-amenintare-pentru-populatie-in-lipsa-vaccinarii/

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinareaCazurile de rujeola nu au incetat sa apara in 2013, in principal din lipsa vaccinarii populatiei si a informarii asupra riscurilor la care se expun prin refuzul vaccinarii. Rujeola ramane una dintre bolile contagioase cu risc de complicatii si chiar de deces. Un raport al Centers for Disease Control and Prevention (CDC) care a avut in vedere intervalul ianuarie-august 2013 a subliniat ca numeroase cazuri de rujeola au aparut in Statele Unite in 2013, in principal din refuzul populatiei de a se vaccina.

Numarul cazurilor de rujeola continua sa creasca

Conform raportului CDC, cele mai multe cazuri de rujeola au fost inregistrate in Statele Unite in 2008, 140 de cazuri, respective 2011, 220 cazuri.

In perioada mentionata de raportul CDC, 159 de persoane au fost diagnosticate cu rujeola. 82% din aceste cazuri au aparut in cazul persoanelor nevaccinate.

Numarul mare de cazuri sesizate a demonstrat ca persoanele nevaccinate au reprezentat un risc pentru restul populatiei. In acest sens, campaniile de vaccinare sunt deosebit de importante pentru a preveni raspandirea rujeolei in masa prin cazurile importate din tarile in care exista o rata mica a vaccinarii.

Peste 60% din cazuri au fost inregistrate la persoanele pana in 19 ani

Din cazurile inregistrate in 2013, 18 cazuri au fost sesizate la copii sub 12 luni, 40 la copiii intre 1 an si 4 ani, 58 intre 5-19 ani, iar restul cazurilor la populatie cu media de varsta peste 20 de ani.

Din totalul de persoane nevaccinate, 79% aveau “obiectii filozofice” in privinta vaccinarii, 5% au ratat momentul in care fusese campania de vaccinare.

Cea mai mare raspandire a virusului s-a inregistrat in New York. Dintre pacientii nevaccinati care au luat virusul, nici unul nu se documentase pana in acel moment despre vaccinare.

Dintre persoanele care erau eligibile pentru vaccinare, 67% aveau obiectii personale sau ale parintilor din motive de filozofie de viata sau religioase.

Pentru mai multe informatii despre vaccinare si despre preventia anumitor boli contagioase prin vaccinare, consultati cele patru cursuri EMC despre Vaccinologie disponibile online si adresate medicilor de familie.

Sursa: www.cdc.gov

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: