Stiri medicale

Congresului National de Urologie ROMURO 2012

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

ROMEXPO gazduieste in perioada 9 -12 mai a.c. cea de-a 28-a editie a Congresului  National de Urologie ROMURO, evenimentul fiind organizat de Asociatia Romana de Urologie.Paralel cu lucrarile congresului se va desfasura pentru prima oara in Romania a treia  sesiune stiintifica organizata de Academia Internationala a Tinerilor Urologi.

In cadrul acestui congres vor avea loc patru  sesiuni de ”state-of-the-art” prezentate de rezidenti si tineri specialisti urologi din Romania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Grecia, Franta si  Brazilia, sesiuni moderate de urologi seniori, formatori de specialisti si lideri de opinie in urologia internationala.

Prima zi a ROMURO 2012 este dedicata in intregime lucrarilor stiintifice marca „International Young Urologists Academy”, avand drept tematica aspecte de importanta deosebita din aria vasta a uro-oncologiei. Joi, 10 mai , are loc sesiunea stiintifica a Scolii Europene de Urologie (ESU), dedicata Asociatiei Romane de Urologie, tematica principala fiind neoplasmul din patologia masculina, respectiv cancerul de prostata. Tot joi se desfasoara si   o serie de conferinte de specialitate in cadrul carora sunt  prezentate cazuri clinice deosebite cu discutii interactive pe aceasta tema.

Celelalte doua zile de congres apartin Asociatiei Romane de Urologie, tematica atingand intreaga gama a patologiei urologice.Se vor prezenta lucrari stiintifice, video-filme,  conferinte si  simpozioane satelit pe teme de mare actualitate in urologia internationala.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.