Romanii sunt incurajati sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor

08/11/2023
Romanii sunt incurajati sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor

Romanii sunt incurajati sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-sunt-incurajati-sa-raporteze-reactiile-adverse-ale-medicamentelor/

Populatia din Romania este incurajata sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor, in cadrul campaniei globale #MedSafetyWeek desfasurata pe retelele de socializare.

Fiecare raport de reactie adversa transmis catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) contribuie la utilizarea in siguranta a medicamentelor de catre toti pacientii.

Cu tema “Cine poate raporta?”, campania din acest an se va concentra pe rolul cheie al fiecarui pacient, medic, asistent medical si farmacist care raporteaza un efect secundar si contribuie la utilizarea medicamentelor in conditii de siguranta.

“Avand in vedere faptul ca toate medicamentele pot provoca reactii adverse la unii pacienti, exista etape implementate in vederea monitorizarii continue a sigurantei medicamentelor, dupa ce acestea au fost puse pe piata. Scopul monitorizarii sigurantei este colectarea mai multor informatii despre reactiile adverse cunoscute, precum si identificarea unor reactii adverse noi.”, transmite Agentia Nationala a Medicamentului, care subliniaza importanta raportarii efectelor secundare prin intermediul Raporteaza o reactie adversa.

Prin raportarea reactiilor adverse suspectate catre ANMDMR, participati activ la identificarea unor probleme de siguranta noi, astfel incat sa se poata lua masuri atunci cand este necesar si sa va protejeze pe dumneavoastra si alte persoane de potentialele efecte nedorite.
 
„Fiecare raport de reactie adversa transmis de un pacient sau profesionist din domeniul sanatatii joaca un rol-cheie in obtinerea mai multor informatii despre beneficiile si riscurile medicamentelor aflate in circuitul terapeutic si permite luarea de masuri in vederea reducerii la minimum a riscurilor.

Raportarea reactiilor adverse suspectate catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania ajuta la imbunatatirea sigurantei medicamentelor pentru toti pacientii si, in anumite situatii, duce la oferirea unor informatii de prescriere mai bine adaptate, ceea ce determina imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor.

Daca dumneavoastra sau un pacient al dvs. experimentati o reactie adversa urmare a administrarii unui medicament, asigurati-va ca ne raportati reactia adversa suspectata cu promptitudine.”, a declarat Razvan Mihai Prisada, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania, potrivit unui comunicat de presa.

In perioada 6-12 noiembrie ANMDMR participa la campania globala de #MedSafetyWeek, o campanie care implica peste 80 de agentii de reglementare a medicamentelor si mai multe organizatii nonguvernamentale, pentru a creste gradul de constientizare cu privire la importanta raportarii efectelor secundare ale medicamentelor.

Orice persoana poate raporta reactiile adverse suspectate catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania accesand pagina web a agentiei – sectiunea Raporteaza o reactie adversa.

Etichete: reactii adverse ale medicamentelor, efecte secundare ale medicamentelor, agentia nationala  a medicamentului

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: