Romanii se trateaza in strainatate, strainii vin la noi

09/03/2015

Romanii se trateaza in strainatate, strainii vin la noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-se-trateaza-in-strainatate-strainii-vin-la-noi/

studiu2In timp ce tot mai multi romani aleg sa se trateze in strainatate, strainii vin la noi cu miile in fiecare an pentru tot felul de interventii si tratamente.

“Pacientii straini vin in Romania, dar ne viziteaza pentru turism dentar, investigatii si tratamente oftalmologice, chirurgie estetica si plastica. Atat timp cat vor continua sa plateasca cu aproximativ 40% mai putin din preturile din tarile de origine, vor continua sa vina. Insa vorbim de turism medical: avem pe de-o parte medici stomatologi si oftalmologi extraordinari, si chirurgi esteticieni renumiti, dar pe de alta parte avem nevoie de infrastructura si servicii mai bune pe partea de turism”, a declarat spune Razvan Andrei Nacea, director general Seytour, companie specializata in turism medical.

Cei mai multi straini care vin la noi pentru a beneficia de servicii medicale sunt din tari precum Germania, Marea Britanie, Italia, Franta si Israel.

De asemenea, tot reprezentantii companiei stimeaza ca piata turismului medical din Romania se ridica la aproximativ 300 milioane de euro, fiind dominata de servicii spa si wellness.

Cheltuiala medie a unui turist strain pentru servicii medicale in Romania este de 3.000 – 3.500 de euro.

“Romanii isi trateaza in clinicile din strainatate malformatiile congenitale, traumatismele ramase in urma unor accidente, cataracta, astigmatismul, diferite tipuri de cancer sau tumori. Multe dintre aceste cereri sunt, din pacate, situatii grave”, a mai precizat directorul Razvan Andrei Nacea, citat de gandul.info.

De cealalta parte, cele mai solicitate destinatii pe segmentul de turism medical de catre romani sunt Ungaria, Turcia, Austria, Germania si Israel.

Datele oficiale arata ca un roman cheltuieste in strainatate pentru servicii medicale peste 5.000 de euro.

“Stim doar ca sunt mai multi romani care pleaca in strainatate pentru diferite tratamente medicale si operatii, decat strainii care ne viziteaza pentru turismul medical”, a incheiat director general Seytour.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta