Legislatie

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

Romanii risca sa fie amendati de Fisc daca nu anunta cand lipsesc perioade lungi din tara

Data ultimei actualizari: 08/09/2017

Romanii care intentioneaza sa plece din tara pentru mai mult de sase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, sa fie amendati daca nu notifica Fiscul in prealabil.

Potrivit avocatnet.ro, notificarea Fiscului trebuie facuta prin completarea si depunerea unui chestionar de rezidenta fiscala. Obligatia de notificare a intentiei de a pleca din Romania pentru mai bine de jumatate de an nu este noua in legislatia autohtona, insa recent a fost reglementata, prin ordonanta a Guvernului, o amenda pentru cei ce o omit.
Concret, amenda pentru nedepunerea in timp util a chestionarului respectiv va fi, din prima zi a anului viitor, intre 50 si 100 de lei, scrie sursa citata.

Obligatia este prevazuta de Codul fiscal si este detaliata de Ordinul Ministerului Finantelor nr. 1.099/2016, iar incepand cu prima zi a anului 2018 neindeplinirea acesteia va putea fi amendata cu sume cuprinse intre 50 si 100 de lei, conform Ordonantei Guvernului nr. 30/2017.

Acest articol are 0 comentarii. Daca doriti sa vizualizati aceste comentarii sau sa postati dvs un comentariu trebuie sa va logati in contul dvs din platforma.Daca nu aveti cont, va puteti crea cont gratuit aici.