Romanii din strainatate vin acasa sa se trateze

03/07/2015

Romanii din strainatate vin acasa sa se trateze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-din-strainatate-vin-acasa-sa-se-trateze/

Cheltuielile privind asistenta medicala de urgenta ar putea fi finantate din bugetul de statAtunci cand au o problema de sanatate, romanii din strainatate prefer sa vina in Romania sa se trateze, pentru ca aici servicile medicale sunt mai ieftine. Astfel, in perioada de vara sau de sarbatori, cazuistica in serviciile de urgenta creste considerabil. Cel putin asa afirma presedintele CNAS.

 “Cu romanii care sunt plecati la munca in strainatate sunt cateva probleme. Exista o categorie de persoane care au asigurari in strainatate si sunt valabile cand vin aici. Mai este o categorie de persoane care cu toate ca au asigurari acolo, platesc si aici asigurari. De asemenea, mai este o categorie de oameni care nu au asigurari nici in Romania, nici in strainatate, dar beneficieaza de servicii in Romania. Vin in concediu si daca facem o statistica vom vedea ca numarul urgentelor creste in perioada iulie-august sau in perioada sarbatorilor”, a afirmat seful CNAS intr-un interviul la DC News.

Romanii care lucreaza in diaspora si care nu au asigurarae medicala acolo, beneficiaza de cel mult servicii in regim de urgenta.

“Romanii din diaspora isi rezolva multe probleme medicale in urgenta pentru ca este mai ieftin in Romania decat in afara tarii. In strainatate, daca nu ai asigurare medicala, nu iti da nimeni niciun serviciu. Ti se da doar urgenta minima astfel incat sa nu mori”, a mai  spus Vasile Ciurchea

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava