Romania va avea cel mai mic pret la medicamente din UE

23/06/2015
Romania va avea cel mai mic pret la medicamente din UE

Romania va avea cel mai mic pret la medicamente din UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-avea-cel-mai-mic-pret-la-medicamente-din-ue/

pastile-ARPIM-COLORATERomania va avea, de la 1 iulie, cel mai mic pret din UE  la medicamente. Cel putin asa afirma Ministrul Nicolae Banicioiu.

“De la 1 iulie, Romania trece practic la cel mai mic pret european, asa cum este normal, tinand cont si de prevederile si reglementarile ordinelor de ministru, asa cum confirma si contextul socio-economic pe care Romania il traverseaza. Preturile aici nu pot fi similare preturilor din tarile cu alte PIB-uri mult mai puternice decat tara noastra. Au fost purtate discutii si cu Comisia Europeana, cu partenerii internationali in totalitate — FMI, CE—, cu asociatiile de producatori, asociatiile de distribuitori, cu lanturile de farmacii, ca sa asiguram distributia si sa nu avem deficiente in aprovizionare si in accesul pacientilor catre medicamente”, a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa.

Tot el a mai spus ca  prezent toate preturile la medicamente sunt afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii si ca spitalele si Casa de Asigurari sunt instiintate asupra schimbarilor .

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: