Romania se afla printre tarile cu cel mai mare risc de accidente vasculare

01/07/2013

Romania se afla printre tarile cu cel mai mare risc de accidente vasculare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-se-afla-printre-tarile-cu-cel-mai-mare-risc-de-accidente-vasculare/

heart“Romania se afla printre tarile cu cel mai mare risc de accidente vasculare. In plus, imbatranirea populatiei aduce cu sine un risc crescut pentru tulburarile cognitive, ce au drept consecinta finala dementa. Pentru toate acestea si multe altele cercetarea incearca sa vina cu solutii practice”, a aratat prof. dr. Dafin Muresanu cu prilejul celui de-al doilea Congres European de Neuroreabilitare, care are loc la Bucuresti.

Muresanu a reliefat ca si in Romania incidenta bolilor neurologice este foarte mare, pe primul loc situandu-se accidentul vascular cerebral (AVC). Urmatoarele locuri – in domeniul neuroregenerarii – sunt ocupate de boala Alzheimer, dar si de boala Parkinson.

Dr. Muresanu a spus ca nu exista o solutie miraculoasa – starea psihologica generala si starea de tensiune in care oamenii traiesc si stresul de zi cu zi sunt factori de risc pentru toate bolile si in special pentru cele neurologice. Oamenii trebuie ”sa priveasca organismul ca un tot, somatic si spiritual, sa nu se indeparteze de natura, sa se alimenteze echilibrat, sa comunice intre ei nemijlocit, cat mai mult si pozitiv, sa mentina o activitate cognitiva rezonabila timp cat mai indelungat (in special cititul), sa isi controleze cu ajutorul medicului factorii majori de risc vascular si degenerativ, sa desfasoare activitate fizica moderata, dar constanta”.

Prof. dr. Volker Homberg, secretar general al Societatii Europene de Neuroreabilitare, a evidentiat ca pentru a pastra cat mai mult functionalitatea creierului important este sa se atraga o stare de multumire, de fericire, sa existe un stil de viata cat mai sanatos si sa se mearga la medic la cele mai mici semne de boala.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: