Romania – locul 4 la nivelul UE in privinta vacinarii anti-COVID cu ambele doze

21/04/2021

Romania – locul 4 la nivelul UE in privinta vacinarii anti-COVID cu ambele doze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-locul-4-la-nivelul-ue-in-privinta-vacinarii-anti-covid-cu-ambele-doze/

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a declarat ca Romania ocupa, la nivelul Uniunii Europene, locul 4 in cdeea ce priveste vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-COVID.

“Romania ocupa, la nivelul Uniunii Europene, locul 4, daca este sa ne uitam la vaccinarile cu doua doze, practic vaccinarea cu regimul terapeutic maximal, care ofera protectia maximala, si pe locul 17 la nivel global”, a declarat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca in luna mai, in Romania sunt asteptate sa soseasca 5.962.022 de doze de vaccin impotriva noului coronavirus.

“Cu privire la calendarul livrarilor, fata de saptamana trecuta nu s-a schimbat nimic pentru luna aprilie. Vorbim de un total de 2.958.870. Insa avem cateva vesti noi. In saptamana cinci, in ultima saptamana din aprilie, o sa avem o transa de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, o transa record pentru Romania, vorbim de 725.400 de doze de vaccin care vor fi livrate. La fel pentru luna mai, vorbim de 697.320 de doze saptamanal, pana in ultima saptamana, cand avem prognozate a fi livrate peste un milion de doze, respectiv 1.091.610, totalizand astfel pentru luna mai 3.882.060 de doze. Asa cum spuneam, pentru Moderna se va trece la livrari saptamanale, pentru luna mai 128.400 in fiecare saptamana, 513.600, pentru AstraZeneca vorbim de 1.047.962 de doze in luna mai si, in functie de cum vom arata lucrurile si pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson, pentru estimarile pe care le avem vorbim de 518.000 de doze pentru luna mai. Avem un total astfel de 5.962.022 de doze pentru luna mai, cifrele sunt asemanatoare si pentru luna iunie”, a mai declarat secretarulde stat Andrei Baciu, potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare cu ambele doze, vaccin anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: