Romania, coordonatorul unui proiect NATO de telemedicina pentru dezastre

23/06/2015

Romania, coordonatorul unui proiect NATO de telemedicina pentru dezastre

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-coordonatorul-unui-proiect-nato-de-telemedicina-pentru-dezastre/

Finantare americana pentru telemedicina romaneascaRomania coordoneaza un proiect de telemedicina dezvoltat de tarile membre NATO, care are drept scop sprijinirea interventiei la dezastre.  

“Scopul acestui proiect finantat de NATO este asigurarea supravietuirii victimelor aflate in situatii de urgenta, atunci cand accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil ca urmare a unui dezastru. Conform proiectului, echipele de interventie vor merge in tarile afectate de dezastre si vor putea sa acceseze, prin solutii de telemedicina, resurse aflate la mii de kilometri distanta. Acestea pot include o a doua opinie medicala sau resurse de diagnostic”, a declarat dr Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, citat de Agerpres.

Prima faza a proiectului s-a derulat deja , iar acum  urmeaza faza a doua, ce se va desfasura in teren. In proiect sunt inclusi si experti ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

“La inceputul acestui an, echipa de experti a fost in Romania si a efectuat prima testare pentru validarea conceptului. Astfel, a fost stabilita o conexiune intre Romania si Statele Unite ale Americii. Acum urmeaza o a doua faza de validare, in teren, prin participarea, in Ucraina, la un exercitiu major organizat sub egida NATO, unde se simuleaza o urgenta civila majora. Exercitiul este programat pentru luna septembrie a acestui an”, a mai precizat dr. Raed Arafat.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare