Romania a primit o oferta de 10.000 de doze de imunoglobulina din partea Austriei

13/03/2018

Romania a primit o oferta de 10.000 de doze de imunoglobulina din partea Austriei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-primit-o-oferta-de-10-000-de-doze-de-imunoglobulina-din-partea-austriei/


In urma activarii Mecanismului de Protectie Civila pentru imunoglobulina, mai multe state au raspuns Romaniei, printre care Austria, Germania, Marea Britanie, Italia, Finlanda si SUA, scrie intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Pana in prezent, Ministerul a primit o oferta concreta din partea Austriei pentru 10.000 de doze (50 de kg) de imunoglobulina utilizata in terapia imunodeficientei primare si a bolilor autoimmune.

De asemenea, autoritatile romane se afla in tratative cu SUA si analizeaza detaliile unei oferte de 100 kg de imunoglobulina pe care Statele Unite au transmis-o Romaniei.

Primele doze de imunoglobulina vor ajunge in tara dupa finalizarea formalitatilor, cel mai probabil in doua saptamani, mai scrie in comunicat.

In prezent, Ministerul Sanatatii pregateste proiectul de Hotarare de Guvern pentru deblocarea fondurilor din Fondul de Rezerva al Guvernului pentru achizitia primelor 10.000 de doze din acest produs.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou