Romania a depasit 10.000 de infectari pe zi | Arafat: La acest moment, ne asteptam sa continue cresterea

06/11/2020
Romania a depasit 10.000 de infectari pe zi | Arafat: La acest moment, ne asteptam sa continue cresterea

Romania a depasit 10.000 de infectari pe zi | Arafat: La acest moment, ne asteptam sa continue cresterea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-depasit-10-000-de-infectari-pe-zi-arafat-la-acest-moment-ne-asteptam-sa-continue-cresterea/

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune ca autoritatile se asteapta ca numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus sa creasca in continuare. El a adaugat, totusi, ca daca noile masuri aprobate de Guvern vor fi aplicate corect, peste 30 de zile se poate vedea o scadere a numarului de infectari.

“La acest moment, ne asteptam sa continue cresterea. Deci, eu nu pot sa va spun ca ma astept sa scada, dar masurile care s-au luat, plus masurile astea, speram ca vor duce la o stabilizare si la inceperea scaderii. La aceste masuri pot fi adaugate alte masuri in zonele in care, bineinteles, situatia este mai grava decat in altele si unde necesita masuri suplimentare, astea nu s-au anulat, raman valabile astfel de masuri”, a declafat Raed Arafat, seful DSU, intr-o conferinta transmisa live de la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, in urma consultarilor cu specialistii epidemiologi, s-a stabilit ca noile masuri vor fi impuse pentru 30 de zile pentru a avea efect.

Guvernul a adoptat, joi seara, o hotarare si o ordonanta de urgenta care prevad noi masuri la nivel national pentru limitarea raspandirii cazurilor de COVID-19 si care urmeaza sa intre in vigoare de luni.

Printre noile masuri se numara restrictionarea circulatiei pe timp de noapte, inchiderea scolilor si purtarea mastii de protectie sanitara in spatiile deschise peste tot in tara.

“Sa putem sa evaluam impactul lor si de aceea nu sunt pe 14 zile, ci sunt pe 30 de zile, ca sa fim siguri ca avem ce evalua la 30 de zile, sa fie doua cicluri de 14 zile, cel putin. Efortul nostru, al tuturor, poate ca va duce, intr-adevar, la scaderea incidentei. Impreuna putem, intr-adevar, daca implementam aceste masuri corect, sa ajungem ca peste o luna sa vedem chiar si o scadere”, a mai declarat Raed Arafat.

Romania a depasit pragul de 10.000 de infectari pe zi. Vineri, 6 noiembrie, un numar de 10.260 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost inregistrate, in ultimele 24 de ore, in urma efectuarii a 38.389 de teste la nivel national.

Etichete: restrictii pandemie, cazuri covid romania, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: