Rodica Tanasescu: Riscam desfiintarea asistentei medicale primare

03/04/2017

Rodica Tanasescu: Riscam desfiintarea asistentei medicale primare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rodica-tanasescu-riscam-desfiintarea-asistentei-medicale-primare/

RODICA-TANASESCU
Majorarea valorilor minime garantate a punctului per capita si a punctului per serviciu pentru asistenta medicala primara, este doar praf in ochi.

Procentul anuntat de CNAS, de curand, nu acopera decat o diferenta de bani care trebuie data la utilitati, cred reprezentantii medicilor de familie.

“Parerea noastra este ca riscam desfiintarea asistentei medicale primare si in general a asistentei de ambulator. Nu pot sa inteleg de ce nu se intelege ca in Romania trebuie sa functioneze asistenta medicala primara, ca in momentul in care au fost, si ma bucur ca s-au intamplat aceste lucruri, mariri semnificative in ultimii doi, trei ani in ceea ce priveste personalul medical din sistemul bugetar, pur si simplu s-a uitat ca in sistemul medical din Romania sunt medici, predominant medici care sunt persoane fizice autorizate si care nu sunt salariati sau bugetari, iar asistentele lor sunt tot personal medical. In momentul in care finantarea asistentei medicale primare a crescut exact cat putem sa ne achitam diferentele la utilitati, pentru ca s-au scumpit si se scumpesc toate, este evident ca se manifesta un dispret sublim, pe care nu stiu daca putem sa il mai gestionam la nesfarsit. Dispret fata de asistenta medicala primara.”, a declarat pentru Formaremedicala.ro, dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei

Normele de aplicare in anul 2017 a Contractului-Cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016 – 2017 (Ordinul comun MS – CNAS nr. 196/139/2017,  publicat in M.O. nr. 153/ 01.03.2017), cuprind o serie de noutati fata de actul normativ similar aflat in vigoare pana atunci.

Astfel, potrivit CNAS, pentru asistenta medicala primara valoarea minima garantata a punctului per capita creste de la 4,6 la 4,8 lei, iar valoarea minim garantata a punctului pe serviciu creste de la 2,1 la 2,2 lei.

 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. pascumeda says:

    Praf in ochii fraierilor de medici de familie sunt si asa-zisele “NEGOCIERI” ALE DOMNIILOR LOR !! deci praful cu praf se acopera !!

  2. popaangelica-mariana says:

    Sunt dezorientata ; dupa 37 de ani de practica medicala , intr-un cabinet medical , sa constat ca nu sunt considerata medic , iar asistenta mea nu este tot asistenta !?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19