Stiri medicale

Robotii Probo si Robonova vin sa se joace cu copiii cu autism din Bucuresti

Data ultimei actualizari: 30/07/2012

In perioada 19-25 iulie, copiii cu autism au avut ocazia sa se joace cu robotii inteligenti Probo si Robonova, la Bucuresti. Acest lucru este destinat imbunatatirii terapiei pentru copiii cu autism cu ajutorul robotilor, prin crearea unor jocuri atragatoare, adaptate nivelului si specificului lor de dezvoltare, astfel incat invatatarea sa se produca intr-un mod natural si placut.

Sesiunile interactive au loc la sediul Asociatiei Impreuna Pas cu Pas si sunt organizate de catre Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in colaborare cu Departamentul de Psihologie Clinica si cel de Robotica al Vrije Univesiteit Brussel din Belgia. „Pentru ca roboteii sunt predictibili si usor de controlat, manifesta comportamente sociale simple, fiind usor de inteles si oferind o interactiune sigura, consideram ca acestia pot fi folositi pentru a creste motivatia copiilor cu autism de a se juca si, implicit, de a invata.”, a declarat Nicoleta Burlacu, Presedinta Asociatiei Impreuna Pas cu Pas si gazda proiectului.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.