Robotii Probo si Robonova vin sa se joace cu copiii cu autism din Bucuresti

30/07/2012

Robotii Probo si Robonova vin sa se joace cu copiii cu autism din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/robotii-probo-si-robonova-vin-sa-se-joace-cu-copiii-cu-autism-din-bucuresti/

In perioada 19-25 iulie, copiii cu autism au avut ocazia sa se joace cu robotii inteligenti Probo si Robonova, la Bucuresti. Acest lucru este destinat imbunatatirii terapiei pentru copiii cu autism cu ajutorul robotilor, prin crearea unor jocuri atragatoare, adaptate nivelului si specificului lor de dezvoltare, astfel incat invatatarea sa se produca intr-un mod natural si placut.

Sesiunile interactive au loc la sediul Asociatiei Impreuna Pas cu Pas si sunt organizate de catre Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in colaborare cu Departamentul de Psihologie Clinica si cel de Robotica al Vrije Univesiteit Brussel din Belgia. „Pentru ca roboteii sunt predictibili si usor de controlat, manifesta comportamente sociale simple, fiind usor de inteles si oferind o interactiune sigura, consideram ca acestia pot fi folositi pentru a creste motivatia copiilor cu autism de a se juca si, implicit, de a invata.”, a declarat Nicoleta Burlacu, Presedinta Asociatiei Impreuna Pas cu Pas si gazda proiectului.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: