Stiri medicale

Riscul Hepatitei virale de tip B si C pentru consumatorii de droguri injectabile

Data ultimei actualizari: 05/08/2013

Riscul Hepatitei virale  de tip B si C pentru  consumatorii de droguri injectabileIn perioada 1-31 august 2013, la Vama Veche, Agentia Nationala Antidrog organizeaza a 4-a campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, “Fara riscuri in plus”. Unul din obiectivele campaniei are in vedere constientizarea publicului asupra hepatitei virale de tip B si C in randul consumatorilor de droguri injectabile.

Hepatita B si C, HIV in randul consumatorilor de droguri injectabile

Campania “Fara riscuri in plus” are ca obiectiv principal reducerea consumului de droguri prin sublinierea riscurilor la care se supun consumatorii de droguri, precum imbolnavirea de HIV, Hepatita B si C.

Informare si consiliere asupra riscurilor consumului de droguri

Obiectivele principale ale campaniei “Fara riscuri in plus” au in vedere reducerea riscurilor la care se supun consumatorii de droguri si informarea asupra tratamentelor pe care le pot urma tinerii dependenti de droguri.

Principalele activitati la care pot participa cei interesati de campania “Fara riscuri in plus” au in vedere informarea si consilierea tinerilor in vederea reducerea riscurilor la care se supun.

Tinerii vor fi indrumati catre asistenta medicala, psihologica si sociala pentru a preveni imbolnavirea cu HIV, cu Hepatita B si C, si pentru evitarea depresiilor cauzate de excluziunea sociala.

Echipa de implementare a campaniei formata din medici, psihologi, asistenti sociali si juridici doresc sa permita tinerilor accesul la sistemul de asistenta cu scopul reducerii consecintelor negative ale consumului de droguri, asigurarea vigilentei epidemiologice si suportul necesar pentru ca tinerii sa urmeze un tratament adecvat.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.