Risc crescut de cancer la plamani din cauza poluarii

18/10/2013

Risc crescut de cancer la plamani din cauza poluarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/risc-crescut-de-cancer-la-plamani-din-cauza-poluarii/

Reabilitarea pulmonara a pacientilor BPOCExpunerea la poluarea din aer cauzeaza cancer la plamani, conform ultimelor studii ale  Centrului International de Cercetare a Cancerului (IARC), agentie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Alte afectiuni cauzate de poluarea aerului sunt cele cardiovasculare si respiratorii.

Poluarea aerului – cauza in decesului in urma cancerului

Specialistii de la IARC au precizat ca datele conform carora poluarea din aer este cancerigena au fost obtinute in urma unor studii efectuate pe mai multe decenii.

“Expertii au concluzionat ca existe suficiente dovezi pentru a afirma ca exista suficiente dovezi pentru a afirma ca expunerea la poluarea din aer cauzeaza cancer la plaman. De asemenea, am notat o asociere pozitiva cu un risc crescut de cancer la vezica urinara”, s-a precizat intr-un comunicat al IARC.

Conform studiilor, in 2010 223.000 de persoane au murit din cauza cancerului la plamani asociat cu poluarea aerului.

Substante care cauzeaza cancerului.

Poluarea aerului este cauzata in principal de emisiile industriale sau agricole, transport, de generarea electricitatii, de incalzirea locuintelor.

Alte substante care pot cauza cancerul sunt azbestul, plutoniul, tutunul, praful de siliciu, radiatiile ultraviolete.

Prin acest raport al IARC se doreste ca autoritatile la nivel international sa ia masuri majore de reducere a poluarii in vederea preventiei cancerului de plamani si a altor afectiuni cauzate de substantele cancerigene din aer.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: