Rezidentat 2012

26/10/2012

Rezidentat 2012

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezidentat-2012/

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, 5371 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la  concursul de Rezidentiat care va avea loc pe 25 noiembrie a.c.  Numarul de  locuri si posturi scoase la concurs in acest an este de 3730.

In aceasta sesiune, dintre cele 3730 locuri si posturi scoase la concurs, un numar de 3310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara si 170 pentru farmacie.

La fel ca anul trecut, si in acest an, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie,  pe baza tematicilor anuntate.

4142 de medici s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

In acest an, s-a decis organizarea concursului de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara.

De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu s-a mai stabilit aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: