Revendicarile Federatiei SANITAS: Stabilirea sporului de conditii prin raportare la salariul de baza aflat in plata

08/01/2021

Revendicarile Federatiei SANITAS: Stabilirea sporului de conditii prin raportare la salariul de baza aflat in plata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/revendicarile-federatiei-sanitas-stabilirea-sporului-de-conditii-prin-raportare-la-salariul-de-baza-aflat-in-plata/

Refuzul Guvernului de a respecta legea si de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariatilor din Sanatate si Asistenta sociala reprezinta o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre acestia il depune zi de zi la locul de munca, de mai bine de 11 luni, transmite Federatia Sanitas din Romania.

Consiliul National al Federatiei SANITAS care reprezenta peste 100.000 de membri de sindicat din unitatile sanitare, cele de asistenta medico-sociala si cele de asistenta sociala, a analizat situatia creata de aparitia O.U.G. nr. 226/2020 si a decis organizarea in urmatoarea perioada a unei serii de actiuni pentru sustinerea mai multor revendicari, astfel:

1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice;

2. Stabilirea sporului de conditii prin raportare la salariul de baza aflat in plata;

3. Acordarea stimulentului de risc salariatilor din asistenta sociala.

Actiunile organizate la nivel national de Federatia SANITAS in perioada urmatoare sunt:

– Lansarea unei petitii on-line pentru sustinerea aplicarii prevederilor Legii nr. 153/2017 si exceptarea salariatilor din Sanatate si Asistenta sociala de la prevederile art. I din O.U.G. nr. 226/2020;

– Solicitarea organizarii unor intalniri la nivelul Guvernului Romaniei cu ministrii responsabili pentru deblocarea situatiei create de aparitia O.U.G. nr. 226/2020.

– Redactarea unei scrisori deschise catre Presedintie, membrii Parlamentului Romaniei si ai Parlamentului European prin care sa atragem atentia asupra faptului ca Romania este singura tara europeana care in plina pandemie diminueaza veniturile salariatilor care se lupta in mod direct pentru stoparea acesteia.

– Informarea organizatiilor sindicale internationale la care suntem afiliati despre situatia creata de O.U.G. nr. 226/2020 in randul salariatilor din Sanatate si Asistenta sociala si solicitarea unor actiuni de sustinere a membrilor nostri de sindicat din partea acestora.

– Organizarea de pichetari/mitinguri, in data de 12 ianuarie 2021, in intervalul orar 12.00-13.00, de catre organizatiile Sanitas judetene, in fata prefecturilor judetene din toata tara.

– Solicitarea convocarii comisiilor de dialog social de la nivelul fiecarei prefecturi judetene in data de 12 ianuarie 2021.

– Pichetarea sediilor Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Ministerului Finantelor Publice, Guvernului si Parlamentului Romaniei in perioada in care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

In functie de rezultatul actiunilor deja programate, Federatia SANITAS anunta ca va continua sa organizeze forme de protest legale, in aceasta perioada, ‘”pentru sustinerea si solutionarea revendicarilor membrilor nostri de sindicat.”

Etichete: spor salariati sanatate, salariu de baza salariati sanatate, federatia sanitas

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: