Reprezentantii OMS sustin achizitiile centralizate

04/03/2013

Reprezentantii OMS sustin achizitiile centralizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reprezentantii-oms-sustin-achizitiile-centralizate/

poza achizitii medicale centralizateReprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii considera ca sistemul achizitiilor centralizate va putea aduce economii de 600% la unele medicamente cumparate. Declaratiile au fost facute dupa ce reprezentantii OMS au analizat programul national de tratament al tuberculozei.

In opinia acestora, achizitia centralizata va permite o analiza mai buna de catre experti a fiecarui grup de bunuri achizitionate, cu rezultate mai bune pentru sanatatea pacientilor, iar avantajul imediat va fi scaderea semnificativa a preturilor.

Totodata, s-a aratat ca volume mici de achizitii inseamna interes mic al furnizorilor pentru a participa la licitatii, iar fragmentarea achizitiilor face ca furnizorii sa detina puterea. Trecerea la un nou sistem centralizat va maximiza puterea cumparatorului, concomitent cu imbunatatirea semnificativa a transparentei si posibilitatea supravegherii unui numar mai mic de contracte.

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa organizeze licitatii centralizate pentru medicamentele necesare tratamentului TBC, HIV/SIDA si in unitatile de primiri urgente si ATI. De asemenea, se vor face achizitii pentru materialele sanitare tot din sectorul de urgenta.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid