Reprezentantii OMS fac precizari despre originea noului coronavirus si decizia SUA de suspenda finantarea

21/04/2020

Reprezentantii OMS fac precizari despre originea noului coronavirus si decizia SUA de suspenda finantarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reprezentantii-oms-fac-precizari-despre-originea-noului-coronavirus-si-decizia-sua-de-suspenda-finantarea/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca, in etapa actuala, nu este posibil sa fie stabilita sursa precisa a noului coronavirus, potrivit Reuters.

In acest stadiu, nicio concluzie nu poate fi trasa, a afirmat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de vest, citat si de Agerpres.

Cu toate acestea, dovezile disponibile sugereaza o origine animala a noului coronavirus, a spus Kasai in cadrul unei conferinte de presa online.

Presedintele american Donald Trump a declarat, saptamana trecuta, ca administratia sa incearca sa stabileasca daca noul coronavirus ar putea sa provina dintr-un laborator din Wuhan, centrul Chinei, considerat ca fiind locul de unde a pornit pandemia de COVID-19, potrivit surselor citate.

Totodata, OMS a asigurat luni ca “nu a ascuns nimic” Statelor Unite ale Americii cu privire la maladia COVID-19, care a facut aproape 170.000 de morti in lume de la aparitia sa in decembrie in China, potrivit AFP.

“Din prima zi, nimic nu a fost ascuns de SUA. Am lansat alerta din prima zi “, a declarat luni, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a insistat in repetate randuri ca “OMS nu are niciun secret” in privinta noului coronavirus.

Statele Unite si-au suspendat la inceputul saptamanii trecute finantarea pentru OMS, acuzata ca ar fi prea apropiata de China si ca a gestionat necorespunzator pandemia.

Etichete: oms, origine coronavirus, sursa covid-19, pandemie coronavirus, finantare oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: