Repartitia candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat 2019

17/12/2019
Repartitia candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat 2019

Repartitia candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat 2019

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/repartitia-candidatilor-admisi-la-concursul-de-intrare-in-rezidentiat-2019/

Ministerul Sanatatii demareaza astazi procesul de repartitie a candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat, sesiunea din 8 decembrie 2019.

Astfel, timp de trei zile, pana in data de 19 decembrie 2019, toti candidatii care au obtinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe tara vor alege locurile/posturile in specialitate, precum si centrele de pregatire.

Ca in fiecare an, repartitia se face prin teleconferinta, mai transmite institutie intr-un comunicat de presa.

Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sanatatii a alocat, suplimentar, 2448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicina, 1052 pentru domeniul medicina dentara si 460 pentru farmacie.
De asemenea, au fost identificate noi posibilitati de pregatire, iar prin ultimele reglementari adoptate de Guvern a fost creat si cadrul legal care sa permita formarea unui numar record de rezidenti, atat in spitalele judetene, unitati medicale private si unitati medico- militare. Pentru suplimentarea numarului de locuri au fost luate in calcul toate unitatile de invatamant superior medical acreditate.

“In conditiile unei resurse umana deficitare in sistemul medical, echipa Ministerului Sanatatii a indeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit in programul de guvernare. Este prima oara, dupa 30 de ani, in care au fost asigurate locurile pentru toti cei care au obtinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialitati, in special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicina de urgenta, ATI, medicina de familie, epidemiologie etc. Practic am inceput implementarea primelor masuri pentru a tine tinerii rezidenti in tara”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se gaseste pe pagina oficiala de rezidentiat www.rezidentiat.ms.ro

Etichete: rezidentiat 2019, repartizare rezidenti, medici rezidenti romania, legislatie rezidentiat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: