Regulamentul de autorizare a serviciilor paliative la domiciliu, publicat in Monitorul Oficial

17/10/2023
Regulamentul de autorizare a serviciilor paliative la domiciliu, publicat in Monitorul Oficial

Regulamentul de autorizare a serviciilor paliative la domiciliu, publicat in Monitorul Oficial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/regulamentul-de-autorizare-a-serviciilor-paliative-la-domiciliu-publicat-in-monitorul-oficial/

Potrivit unui ordin de ministru care aproba Regulamentul de organizare si functionare, autorizarea functionarii serviciilor de ingrijiri paliative la domiciliu se face de catre directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti sau, dupa caz, de catre directiile medicale ale ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie.

Initiativa legislativa a fost publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, controlul privind respectarea de catre furnizorii de servicii de ingrijiri paliative la domiciliu a prevederilor prezentului ordin se exercita de catre personalul imputernicit de Ministerul Sanatatii din cadrul Inspectiei sanitare de stat si al directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Respectarea de catre furnizorii de servicii de ingrijiri paliative va fi urmarita de catre directiile de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii, sau, dupa caz, de catre directiile medicale din cadrul ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie.

“Ingrijirile paliative in regim de spitalizare de zi pot fi acordate fie prin unitati sanitare cu paturi de spitalizare de zi, publice sau private, cu personalitate juridica, fie prin structuri cu paturi de spitalizare de zi organizate in componenta spitalelor publice sau private”, se precizeaza in actul normativ.

Ordinul mai prevede ca furnizorii de ingrijiri paliative care nu au raportat activitatea prestata in anul precedent, cu exceptia celor nou infiintati, nu vor putea beneficia de finantare publica pentru serviciile de ingrijiri paliative.

In urma unei analize, Ministerul Sanatatii, prin Directia generala asistenta medicala, va elabora lista furnizorilor de ingrijiri paliative, pe judete, precum si alte rapoarte de specialitate.

Totodata, noul ordinul mai prevede si categoriile de pacienti care pot beneficia de servicii paliative.

Etichete: ingrijiri paliative, ingrijiri paliative la domiciliu, servicii medicale la domiciliu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: