Reglementarea programului de vizite in spitale

10/01/2013

Reglementarea programului de vizite in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reglementarea-programului-de-vizite-in-spitale/

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Sanatatii a reglementat programul de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice.

Astfel, programul de vizita al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice se realizeaza de luni pana vineri in intervalul orar 15,00 – 20,00, iar in zilele de sambata si duminica programul de vizita se realizeaza intre orele 10,00 – 20,00. Numarul de vizitatori pentru un pacient internat intr-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitati maximum 2 pacienti in acelaşi timp.

Vizitarea pacientilor in sectiile/compartimentele de terapie intensiva este permisa zilnic doar membrilor familiei, respectiv parinti, copii, surori/frati, cu conditia ca vizita sa se faca individual sau cel mult doua persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Ordinul mai prevede ca sectiile/compartimentele de terapie intensiva sa aiba obligatia de a avea un numar de telefon prin care se asigura informarea familiei de catre medicul curant sau medicul de garda despre starea si evolutia pacientului, de care sa fie informati si apartinatorii.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: