Reforma in Sanatate la masa dezbaterilor

03/07/2013

Reforma in Sanatate la masa dezbaterilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reforma-in-sanatate-la-masa-dezbaterilor/

dezbateriNoi masuri executive si legislative sunt principalele puncte de dezbatere ale Ministerului Sanatatii. Care sunt principalele proiecte de acte normative care vor fi date spre dezbatere publica?

Reforma Ministerului Sanatatii vizeaza subiecte importante si intens discutate pana acum: Legea Malpraxis, Salarizarea cadrelor medicale, Statutul spitalelor, Stabilirea pachetului de servicii medicale de baza si a pachetului de servicii medicale din asigurari private suplimentare, Reorganizarea si restructurarea sistemului sanitar.

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, are in vedere atat medicii, sindicatele cat si pacientii in dezbaterea celor mai importante proiecte in lucru, declarand ca “este o discutie in premiera pentru sistem deoarece au participat membri ai Academiei Medicale, Consiliul Onorific al MS, reprezentantii Colegiului Medicilor ai sindicatelor si nu in ultimul rand reprezentantii pacientilor. Am avut discutii cu cei mai buni medici din Romania la ora actuala”. Ministrul a mai subliniat ca saptamana viitoare conducerea Ministerului Sanatatii va avea o intalnire cu conducerea CMR in vederea solicitarilor facute Guvernului de catre reprezentantii medicilor.

Legea privind raspunderea civila (Malpraxis) este proiectul de lege cu cel mai avansat stadiu de cercetare. Unul dintre cele mai complexe proiecte este pachetul de servicii medicale.

Pentru ca pana la finalul lui iulie proiectul de lege sa poata fi supus Hotararii Guvernului vor avea loc mai multe intalniri intre Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii, coordonatorul proiectului, Secretarul de Stat dr. Raed Arafat si Autoritatea de Supraveghere financiara, Departamentul Asigurari si conducerea Colegiului Medicilor.

Secretarul de Stat, Adrian Pana, coordonatorul proiectului, a precizat data de 1 ianuarie 2014 ca data de implementare a proiectului in urma posibilei dezbateri publice din toamna.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: