Rectorii UMF solicita trecerea rezidentilor in subordinea Ministerului Educatiei

17/08/2021

Rectorii UMF solicita trecerea rezidentilor in subordinea Ministerului Educatiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rectorii-umf-solicita-trecerea-rezidentilor-in-subordinea-ministerului-educatiei/

Rectorii universitatilor de medicina din farmacie din Romania solicita trecerea rezidentilor din subordinea Ministerului Sanatatii, in cea a Ministerului Educatiei.

“Rezidentii sunt, de fapt, studenti de ciclul trei ai universitatilor de medicina si farmacie. Dorim sa fie fie o mai buna organizare, o mai simpla gestionare a rezidentilor, care potrivit legii sunt sub subordonarea DSP-urilor si in acelasi timp, in subordinea departamentelor de specialitate din UMF-uri”, a spus rectorul UMF Cluj, prof. Anca Buzoianu, citata de Via Cluj.

Daca propunerea rectorilor va fi pusa in aplicare, plata rezidentilor din Romania va trece de la Ministerul Sanatatii, la cel al Educatiei.

Potrivit sursei citate, Ministerului Sanatatii i-ar ramane alte atributii importante, cum ar fi stabilirea numarului de locuri pentru fiecare specialitate de rezidentiat si gestionarea procesului de asigurare a calitatii pregatirii care se va efectua la universitati.

Etichete: rezidenti umf, trecerea rezidentilor in subordinea miniserului educatiei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: