Rector UMFST Targu Mures: Traim, fiecare dintre noi, o revolutie adevarata a medicinei

07/10/2022
Rector UMFST Targu Mures: Traim, fiecare dintre noi, o revolutie adevarata a medicinei

Rector UMFST Targu Mures: Traim, fiecare dintre noi, o revolutie adevarata a medicinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rector-umfst-targu-mures-traim-fiecare-dintre-noi-o-revolutie-adevarata-a-medicinei/

In domeniul medical si mai ales al neurologiei, se inregistreaza o adevarata revolutie, cea a medicinei personalizate si medicina de precizie, spune Prof Dr Leonard Azamfirei, rectorul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie (UMFST) din Targu Mures.

“Sunt bucuros ca este un pas spre normalitate, pe care o asteptam fiecare dintre noi, de a fi impreuna, de a interactiona, fiindca aceste conferinte, aceste congrese nu sunt importante doar prin prisma componentei stiintifice, dar si a relatiilor interumane care se formeaza. Mi-a placut foarte mult titlul si tema pentru ca, daca ma gandesc bine, de la primele elemente de medicina personalizata care vin din partea de transfuzie izogrup izoRH, cred ca acesta ar fi primul pas, pana astazi, cand vorbim despre medicina personalizata, medicina de precizie, lucrurile au evoluat si cred ca traim, fiecare dintre noi, o revolutie adevarata in zona medicinei, cea a medicinei personalizate pe care o vad aplicata aici, in domeniul neurologiei”, a declarat Dr Leonard Azamfirei, in cadrul Conferinta Internationala ‘Toward Precision Medicine in Multiple Sclerosis Management’, potrivit surselor citate.

Si Prof univ dr Rodica Balasa, directorul Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat din UMFST Targu Mures, a subliniat progresele obtinute de comunitatea stiintifica in elucidarea celor mai noi si complexe mecanisme implicate in biopatologia sclerozei multiple.

“Personalizarea tratamentelor pacientilor cu scleroza multipla a devenit obligatorie, dar totodata ramane o sarcina dificila. Centrul pentru diagnosticul si tratamentul sclerozei multiple din Targu Mures a fost primul de acest fel din Romania, tratand pacienti din anul 2000 impreuna cu specialistii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Initial, au fost inregistrati 200 de pacienti, dintre care 100 au fost tratati la Targu Mures. In momentul de fata, la nivel national sunt tratati peste 5.700 de pacienti cu 13 tipuri de medicamente, iar in ultimii 20 de ani, peste 1.400 de pacienti au fost tratati la Targu Mures’, a afirmat Dr Rodica Balasa, potrivit sursei citate.

De asemenea, presedinta Societatii de Neurologie din Romania, prof univ dr Cristina Tiu, a subliniat faptul ca specialistii nu sunt intr-o competitie, ei formeaza o echipa complexa, armonizata in spiritul contributiei la realizarile si descoperirile stiintifice in managementul tratamentului personalizat al pacientilor cu scleroza multipla.

Etichete: medicina personalizata, revolutie medicina, leonard azamfirei, UMFST Targu Mures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: