Reconstructia si protezarea de san vor fi sustinute de Fondul Asigurarilor de Sanatate

04/02/2014

Reconstructia si protezarea de san vor fi sustinute de Fondul Asigurarilor de Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reconstructia-si-protezarea-de-san-vor-fi-sustinute-de-fondul-asigurarilor-de-sanatate/

poza femeie bolnavaCristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), a precizat ca de la 1 august reconstructia si protezarea de san vor fi sustinute de Fondul Asigurarilor de Sanatate. Cu toate acestea, vor putea fi realizate doar in anumite centre, cu materialele asigurate de CNAS.

Cristian Busoi: Este nevoie de un mecanism clawback diferentiat

In ceea ce priveste lista de medicamente compensate, presedintele CNAS a precizat ca introducerea unei molecule noi in lista de medicamente compensate impune un mecanism de clawback diferentiat.

“Nu putem pune industria medicamentelor generice in situatia de a acoperi acest efort important financiar, care merge in mare parte catre medicamentele originale sub patent, pentru ca majoritatea medicamentelor care intra pe lista sunt medicamente noi care inca se afla sub patent si nu exista inca medicamente generice care sa le dubleze”, a precizat Cristian Busoi.

Mecanismul clawback – in vigoare in 2014

Presedintele CNAS a precizat ca mecanismul clawback este in vigoare pentru anul 2014. Pentru anul 2015 nu este certificari in acest sens.

“Din punctul de vedere al CNAS, atat timp cat avem un mecanism de clawback – si il vom avea cel putin pentru anul 2014, poate chiar si 2015 – si cat timp TVA-ul nu intra in calculul clawback-ului ne poate fi asigurat prin suplimentarea la rectificarea bugetara de catre Ministerul de Finante, nu avem niciun motiv legal, moral sa ne opunem unei astfel de actualizari”, a precizat Cristian Busoi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului